• Επιλογή Γλώσσας: GR / EN

Διακρίσεις

Πανελλήνιες & Διεθνείς βραβεύσεις και δραστηριότητες

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (U.N.W.T.O), του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Hellenic Association of Travel & Tourism Agents (HATTA) και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αθηνών. Τα προγράμματα βασικών προπτυχιακών σπουδών είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας (Ε.Ο.Π.Π.).

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE επιβεβαιώνοντας  τη θέση του στο διεθνή χάρτη τουριστικών και ξενοδοχειακών σχολών, συμμετέχει κάθε χρόνο σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς, κατακτώντας σημαντικές διακρίσεις.

Επίσης, διατηρεί επί σειρά ετών τα σκήπτρα της πρωτοπορίας στην ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας και στην εξαγωγή της στο εξωτερικό μέσω παρουσιάσεων σε σχολές της Γαλλίας και της Ελβετίας. Οι διακρίσεις αυτές έχουν καθιερώσει τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE ως τον κορυφαίο των τουριστικών σπουδών.

Οι παρακάτω είναι μερικές από τις διακρίσεις της Σχολής:

2018


  •  Συμμετοχή σπουδαστών στον διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας Trophée Mille Internationa

2017

  •  Συμμετοχή σπουδαστών και απόφοιτων της σχολής στην παγκόσμια γιορτή γαλλικής κουζίνας Goût de France.

2016

  •  Συμμετοχή σπουδαστών LE MONDE στο 15ο Συνέδριο ΣΕΤΕ

2015

Φιλοξενία της έκθεσης «Οι δρόμοι του κρασιού της Βόρειας Ελλάδας στη LE MONDE» σε συνεργασία με την Ένωση Οίνων Βόρειας Ελλάδας
Συμμετοχή στις «Ημέρες Γαστρονομίας» στο Μουσείο Μπενάκη

Διοργάνωση του ΙΟΝ – LE MONDE Chocolate Contest
Συμμετοχή στο Vive la France@Golden Hall
Συμμετοχή στις «Ημέρες Γαστρονομίας» στο Μουσείο Μπενάκη

2013

Συμμετοχή στο «2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη»
Συμμετοχή στις «Ημέρες Γαστρονομίας» στο Μουσείο Μπενάκη
Φιλοξενία της έκθεσης γαλλικών προϊοντων που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 3ου Γαλλικού Φεστιβάλ Γαστρονομίας

2012

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ 2012 – Ο διαγωνισμός για το «Νέο Μαγειρικό Ταλέντο» ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη LE MONDE
LE MONDE Bartender Contest
Διοργάνωση του διαγωνισμού «Γίνε Ζαχαροπλάστης» σε συνεργασία με το περιοδικό «Γλυκές Ιστορίες»

2009

Πρώτη και δεύτερη θέση κατέλαβαν οι απόφοιτοι του τμήματος Sommelier στον πανελλήνιο διαγωνισμό οινοχοίας
Οργάνωση διαγωνισμού Culinary Open στο μέγαρο ΟΛΠ Πειραιά

2008

2007

2006

2005

2004

  •  Στελέχωση του εστιατορίου του oλυμπιακού xωριού της Αθήνας από σπουδαστές και αποφοίτους κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων
  •  Πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαγειρικής στην EXPRO 2004. Απολογισμός, 3 χρυσά και 4 αργυρά μετάλλια
  •  Έκθεση ΑΡΤΟΖΥΜΑ Θεσσαλονίκης, 4 χρυσά μετάλλια

2003

  •  Πλατινένιο κύπελλο, 5 χρυσά, 5 αργυρά και 2 χάλκινα μετάλλια και πρώτη θέση στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Αθηνών

2002

  •  Πέμπτη θέση στο διαγωνισμό Culinary Star στις Βρυξέλλες στον τελικό διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης Ξενοδοχειακής Σχολής της Ευρώπης
  •  4 μετάλλια σε ισάριθμες συμμετοχές στο Διαγωνισμό Νεαρού Αρχιμάγειρα στην Κύπρο

2000

  •  Χρυσό μετάλλιο στο Μεσογειακό Διαγωνισμό στην Κύπρο
  •  Χρυσό μετάλλιο στο διαγωνισμό δημιουργικής και καλλιτεχνικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα
  •  Η LE MONDE κατακτά την 4η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία των νέων (Junior Chef) στην Ολυμπιάδα Γαστρονομίας στο Erfurt της Γερμανίας

1999

  •  Χρυσό μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό στην Κύπρο
  •  Πλατινένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Σαλόνι Γαστρονομίας
  •  Αργυρό μετάλλιο στο Μεσογειακό Διαγωνισμό στη Μάλτα

1998

  •  Χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο Σαλόνι Γαστρονομίας