Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ως Εγκεκριμένος Πάροχος Προγραμμάτων του παγκόσμιου πρωτοπόρου της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων «Wines & Spirits Education Trust», παρέχει τα πιστοποιημένα προγράμματά του στο κρασί.

Το Wine & Spirit Education Trust (WSET), ένας οργανισμός απονομής πιστοποιήσεων και εγγεγραμμένος φιλανθρωπικός οργανισμός αφιερωμένος στην ανάπτυξη και παράδοση μαθημάτων σε κρασιά και αποστάγματα, ιδρύθηκε το 1969 για το εμπόριο κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Από τότε, το WSET έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρωτοπόρο εξειδικευμένης εκπαίδευσης στο κρασί και τα αποστάγματα. Ως ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα με αμερόληπτη και ορθή μάθηση πάνω στην οποία σπουδαστές και επαγγελματίες μπορούν να οικοδομήσουν γνώσεις και εμπειρίες. Τα προγράμματα WSET αναγνωρίζονται παγκοσμίως ως διεθνή πρότυπα στη γνώση του κρασιού και των αποσταγμάτων.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος  LE MONDE,  προσφέρει μια μοναδική δυνατότητα  συνδέοντας  τη γαστρονομία και τη φιλοξενία με την οινική εξειδίκευση διεθνούς πιστοποίησης.

Διάρκεια:
Level 1: 6 ώρες | Level 2: 16 ώρες
Μαθήματα:
Level 1: 2 | Level 2: 4
Έναρξη:
Level 1: Οκτώβριος 2024 | Level 2: Οκτώβριος 2024
Έναρξη:
Level 1: Οκτώβριος 2024 | Level 2: Οκτώβριος 2024

Πλεονεκτήματα Προγράμματος

Παρακολούθηση WSET επιπέδου 1 στο κρασί, συνολικής διάρκειας 6 ωρών και 45′ εξέτασης, οδηγεί σε απόκτηση τίτλου WSET Level 1 Award in Wines από το WSET. Στο τέλος της επιτυχημένης ολοκλήρωσης του επιπέδου, λαμβάνετε την πιστοποίηση του WSET, μαζί με την ανάλογη καρφίτσα (pin). Δείτε τις προδιαγραφές παρακολούθησης wset_l1wines_specification.

Παρακολούθηση WSET επιπέδου 2 στο κρασί, συνολικής διάρκειας 28 ωρών, από τις οποίες οι 17 (συμπεριλαμβανομένης και της 1 ώρας εξέτασης) αποτελούν ώρες μαθήματος και οι 11 ώρες προσωπικής μελέτης, που οδηγούν σε απόκτηση τίτλου WSET Level 2 Award in Wines από το WSET. Στο τέλος της επιτυχημένης ολοκλήρωσης του επιπέδου, λαμβάνετε την πιστοποίηση του WSET, μαζί με την ανάλογη καρφίτσα (pin). Δείτε τις προδιαγραφές παρακολούθησης wset_l2wines_specification. 

WSET_LE MONDE Πολιτική Σπουδαστών

 

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

 • Η πιστοποίηση WSET Επιπέδου 1 στο κρασί, απευθύνεται σε εκείνους που έχουν ελάχιστη ή καμία γνώση σχετικά με το κρασί. Έχει σχεδιαστεί ώστε να παρέχει μια αξιόπιστη αλλά απλή εισαγωγή στο κρασί.
  Η πιστοποίηση θα βοηθήσει όσους χρειάζονται μια βασική εξοικείωση με τα κύρια είδη και στυλ κρασιών, όπως επαγγελματίες που εργάζονται με τα κρασιά ως τμήμα ενός ευρύτερου χαρτοφυλακίου
  ποτών, στους τομείς της λιανικής και της εστίασης.
 • H πιστοποίηση WSET Επιπέδου 2 στο κρασί, απευθύνεται σε εκείνους που έχουν βασικές γνώσεις σχετικά με το κρασί (απόφοιτοι επιπέδου 1). Είναι κατάλληλη για να υποστηρίξει επαγγελματικές δεξιότητες
  και αρμοδιότητες όπου χρειάζεται ένα καλό επίπεδο οινικής γνώσης, όπως για παράδειγμα στην εξυπηρέτηση πελατών και τις λειτουργίες πωλήσεων στον τουριστικό τομέα και στη βιομηχανία λιανικού και
  χονδρικού εμπορίου. Είναι επίσης χρήσιμη για όσους έχουν γενικό ενδιαφέρον για το κρασί και θα ήθελαν να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Το πρόγραμμα προσφέρει:

Εκ μέρους του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE

 • Aπόκτηση των διεθνώς αναγνωρισμένων οινικών πιστοποιήσεων WSET σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 • Εισαγωγή στον χώρο της επαγγελματικής εστίασης.
 • Δυνατότητα παρακολούθησης δωρεάν σεμιναριών.
 • Πληροφόρηση για τις νέες τάσεις και εξελίξεις στον χώρο της εστίασης και της γαστρονομίας.
 • Γνωριμία και επαφή με κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου.
 • Είσοδο στο Club Αποφοίτων του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.
 • Διασύνδεση με το Γραφείο Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

  ΕΧΕΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ:
  Πρόγραμμα Σπουδών

  Newsletter

  Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.