Διακρίσεις

Beer Culture Culinary Contest με 14 βραβεία

3 Απριλίου, 2008 - Διακρίσεις

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE και η εταιρεία ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ διοργάνωσαν για πρώτη φορά τo μεγάλο γαστρονομικό διαγωνισμό BEER CULTURE CULINARY CONTEST με θέμα πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής/ ζαχαροπλαστικής και μπίρα.

Ο διαγωνισμός αφορούσε όλους τους εν ενεργεία δευτεροετείς σπουδαστές των τμημάτων επαγγελματικής μαγειρικής και επαγγελματικής ζαχαροπλαστικής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

 

Το Μάιο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τελική φάση του Μεγάλου Γαστρονομικού Διαγωνισμού Beer Culture Culinary Contest, ο οποίος έλαβε χώρα στα εργαστήρια Eurochef και Ε3 του κτηρίου της οδού Χαλκοκονδύλη, με την υποστήριξη της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Από νωρίς το πρωί, που συγκεντρώθηκαν στον 3ο όροφο οι 14 φιναλιστ και τα 7 μέλη της κριτικής επιτροπής, φαινόταν ότι θα ακολουθούσε ένας μεγάλος αγώνας. Οι σπουδαστές, που διαγωνίστηκαν σε τρία διαφορετικά groups, περίμεναν με αγωνία τη σειρά τους για να αποδείξουν στους κριτές ότι το δικό τους πιάτο ήταν το καλύτερο! Και όσο περίμεναν είχαν την ευκαιρία να παρακολουθούν τους συναδέλφους τους επί το έργον από την ειδική οθόνη που πρόβαλλε ζωντανά τα δρώμενα μέσα στα εργαστήρια.

Καθόλου δεν πτοήθηκαν οι διαγωνιζόμενοι από τα αυστηρά χρονικά περιθώρια, καθώς είχαν στη διάθεσή τους μια ώρα για να ολοκληρώσουν την εργασία τους, αλλά ούτε και από τα μέλη της επιτροπής που τους επέβλεπαν σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού και απέδειξαν σε όλους πως παρά το νεαρό της ηλικίας τους διαθέτουν τον απαιτούμενο επαγγελματισμό.

Κάθε σπουδαστής παρασκεύασε δύο πιάτα, ένα για την γευσιγνωσία που έγινε από την κριτική επιτροπή και ένα για παρουσίαση και φωτογράφηση. Μετά το τέλος της εργασίας κάθε group, η επιτροπή συνεδρίαζε και δοκίμαζε τα πιάτα. Όλοι οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν προσωπικά με τα μέλη της επιτροπής και να ακούσουν τα σχόλιά τους για τη συνταγή τους και για τον τρόπο που την παρουσίασαν.

Η αγωνία όλων κορυφώθηκε όταν στο τέλος αυτής της κουραστικής αλλά όμορφης μέρας συγκεντρώθηκαν οι βαθμολογίες των κριτών και ακολούθησε η ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων!

Σύμφωνα με αυτά πρώτος νικητής στην κατηγορία Μαγειρικής, που κέρδισε μια υποτροφία 5 μηνών στο πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης Eurochef του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE και ένα διήμερο ταξίδι στην Ολλανδία με περιήγηση στο Mουσείο HEINEKEN είναι ο Νικολούζος Χαρίλαος από το ΤΕΜΑ 62. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η σπουδάστρια Νικολοπούλου Κυριακή του τμήματος ΤΕΜΑ 31 και την τρίτη θέση στην ίδια κατηγορία κατέλαβε ο Κάρδαρης Άγγελος από το ΤΕΜΑ 62, οι οποίοι κέρδισαν επίσης από ένα διήμερο ταξίδι στην Ολλανδία. Τέλος, η μια και μοναδική νικήτρια στην κατηγορία ζαχαροπλαστικής ήταν η Μανδύλα Αλεξία από το ΖΑΡ 14, η οποία θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δωρεάν το πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης EUROPASTRY CHEF της σχολής LE MONDE και να ταξιδέψει στην Ολλανδία για 2 ημέρες όπου θα έχει την ευκαιρία να περιηγηθεί στο Μουσείο της HEINEKEN. Όλα τα δώρα των νικητών είναι προσφορά της εταιρείας Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε σε γιορτινή ατμόσφαιρα με αναμνηστικές φωτογραφίες και με την απονομή δώρων σε όλους τους διαγωνιζόμενους από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία.

Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη της επιτροπής και συγκεκριμένα τους κ.κ. Βελισσαρόπουλο Μάκη, Αλεξιάδη Αναστάσιο, Καλόσακα Μάκη, Κοντοβράκη Μάρνη, Παναγούλη Αχιλλέα, Πέσκια Χριστόφορο και Πρωτοψάλτη Αναστάσιο αλλά και την Αθηναϊκή Ζυθοποιία για την εξαιρετική συμβολή τους στη διαδικασία του διαγωνισμού.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.