Νέα, ανακοινώσεις

H LE MONDE στις «Ημέρες Γαστρονομίας» στο Μουσείο Μπενάκη

12 Μαΐου, 2014 - Νέα, ανακοινώσεις

Imeres gastronomias 2014 (3)Για τρεις συνεχόμενες ημέρες, την Παρασκευή 9 Μαΐου, το Σάββατο 10 Μαΐου και την Κυριακή 11 Μαΐου, σπουδαστές και καθηγητές μας επισκέφθηκαν το Μουσείο Μπενάκη για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του τριημέρου με τίτλο «Ημέρες Γαστρονομίας 2014».

Στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στο οποίο περιλαμβάνονταν έκθεση προϊόντων από Έλληνες παραγωγούς, ομιλίες, παρουσιάσεις, food styling, workshops, προβολές ταινιών μεγάλου και μικρού μήκους, και πολλά άλλα, έλαβαν χώρα και live food stages, στα οποία μαγείρεψαν καθηγητές μας και άλλοι chefs. Οι σπουδαστές μας συμμετείχαν και τις τρεις ημέρες σε όλα τα live food stages υποστηρίζοντας ενεργά την παρασκευή των συνταγών. Ανάμεσα στους chefs που μαγείρεψαν πρωτότυπες συνταγές χρησιμοποιώντας τις πρώτες ύλες που προμηθεύονταν από τους Έλληνες παραγωγούς της έκθεσης ήταν ο κ. Μιχάλης Ντουνέτας και ο κ. Βασίλης Πορής, καθηγητές μαγειρικής της σχολής LE MONDE.

Εκτός από τα food stages, όμως, είχαμε την χαρά να μας εκπροσωπήσουν καθηγητές σε μερικές από τις ενδιαφέρουσες ομιλίες. Συγκεκριμένα, ο κ. Ηλίας Αναστασιάδης, chef και καθηγητής μαγειρικής της σχολής LE MONDE συμμετείχε στη συζήτηση με θέμα «Χαρτογραφώντας τον γαστρονομικό πολιτισμό του Αιγαίου». Επίσης, ο κ. Πάρις Κυπαρισσίου, καθηγητής χημείας τροφίμων και η κ. Θεοδώρα Καλογεράκου, καθηγήτρια διατροφής – διαιτολογίας παρουσίασαν μια διάλεξη με θέμα: Gluten Free, η αλήθεια για το ψωμί και τα προϊόντα χωρίς γλουτένη. Τέλος, η κ. Ευγενία Δελτσίδου, pastry chef και καθηγήτρια της σχολής LE MONDE παρουσίασε μαζί με σπουδαστές ένα ενδιαφέρον workshop με θέμα cupkakes.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους σπουδαστές μας που πήραν μέρος στις «Ημέρες Γαστρονομίας», όπως και τους καθηγητές που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του τριημέρου. Επίσης, ευχαριστούμε τους καθηγητές, κ. Ηλία Αναστασιάδη, Βασίλης Πορή και Αθανάσιο Σωτηρόπουλο για την υποστήριξη της συμμετοχής των σπουδαστών μας στα live food stages.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.