Διακρίσεις

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ 2012

3 Απριλίου, 2013 - Διακρίσεις

Ο διαγωνισμός για το «Νέο Μαγειρικό Ταλέντο» ολοκληρώθηκε με επιτυχία στη LE MONDE

Το Σάββατο 24 Μαρτίου διοργανώθηκε με επιτυχία η τελική φάση του διαγωνισμού για το “Νέο Μαγειρικό Ταλέντο”- ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ 2012 στις εγκαταστάσεις του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE .

 

Οι ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ, ο σημαντικότερος θεσμός ανάδειξης της γαστρονομίας στην Ελλάδα εμπιστεύθηκαν τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE για τη διοργάνωση του διαγωνισμού «Νέο Μαγειρικό Ταλέντο» που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και απευθυνόταν σε νέους 18 – 25 ετών που δεν ασχολούνταν επαγγελματικά με το μαγειρική και δεν είχαν αντίστοιχο πιστοποιητικό σπουδών από κάποια σχολή μαγειρικής.

Οι τέσσερις τελικοί νικητές της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, των οποίων οι συνταγές επιλέχθηκαν ανάμεσα σε εκατοντάδες, φόρεσαν τις ποδιές τους και μπήκαν στο επαγγελματικό εργαστήριο της σχολής, για να παρασκευάσουν τη συνταγή τους live ενώπιον της κριτικής επιτροπής. Χαρακτηριστικό ήταν ότι οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να παρασκευάσουν ένα έδεσμα της απόλυτης επιλογής τους με βάση μια λίστα παραδοσιακών και ποιοτικών ελληνικών πρώτων υλών που τους είχε δοθεί 48 ώρες νωρίτερα. Ο τελικός νικητής του διαγωνισμού που θα ανακοινωθεί την βραδιά των ΧΡΥΣΩΝ ΣΚΟΥΦΩΝ θα κερδίσει μια πλήρη υποτροφία διετούς φοίτησης στο πρόγραμμα Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE , αξίας 8.400€.

Τόσο οι διαγωνιζόμενοι όσο και τα μέλη της κριτικής επιτροπής εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την διοργάνωση, την αρτιότητα των εγκαταστάσεων αλλά και τον επαγγελματισμό με τον οποίο αντιμετωπίστηκε ο διαγωνισμός από τους εκπροσώπους της σχολής LE MONDE.

Μετά από 2 ώρες που είχαν στη διάθεσή τους για να μαγειρέψουν, ο κάθε διαγωνιζόμενος παρουσίασε το πιάτο του στην πενταμελή κριτική επιτροπή η οποία αποτελούνταν από τον κ. Διονύση Κούκη, γευσιγνώστη και πρόεδρο της επιτροπής, τον κ. Δημήτρη Αντωνόπουλο, γευσιγνώστη και μέλος της επιτροπής, τον κ. Έκτορα Botrini, βραβευμένο chef, την κ. Άρτεμη Τζίτζη, γευσιγνώστρια και μέλος της επιτροπής και τον κ. Μάκη Καλόσακα , chef, συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής και καθηγητή του Εκπαιδευτικού Ομίλoυ LE MONDE.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.