Ειδικότητα

Η διδακτική μεθοδολογία που ακολουθείται δημιουργεί τους νέους pastry chefs που συνδυάζουν γαστρονομικές, δημιουργικές, παραγωγικές και οργανωτικές ικανότητες, απαραίτητες σε κάθε είδος ζαχαροπλαστικής επιχείρησης. Ένα πλήρες πρόγραμμα ζαχαροπλαστικής – αρτοποιίας, για όλους όσοι θέλουν να εξελιχθούν και να ξεχωρίσουν στη ζαχαροπλαστική.

  • Ζαχαροπλαστεία
    & αρτοποιεία
  • Ξενοδοχεία
  • Εστιατόρια
  • Catering
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Boutique
    Ζαχαροπλαστεία
  • Βιομηχανίες
    τροφίμων & ποτών
Pastry Chef
Ζαχαροπλαστική και αρτοποιία. Δύο τέχνες σε διαρκή εξέλιξη που εξασφαλίζουν μια δυναμική επαγγελματική σταδιοδρομία σε εκείνους που έχουν τα απαραίτητα θεωρητικά και τεχνικά εφόδια.
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Πραγματική θεωρητική και εργαστηριακή
διδασκαλία υψηλών προδιαγραφών

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Παρασκευή γλυκών, βουτημάτων, αρτοσκευασμάτων, παγωτών και ποικίλων εδεσμάτων
Εφαρμογή των αρχών της διαιτητικής, της θερμιδομετρίας και της υγιεινής διατροφής
Οργάνωση της ομάδας παραγωγής & κοστολόγηση προϊόντων
Πειραματισμός με εργαστηριακές δοκιμές
Έλεγχος προμηθειών & ποιοτικός έλεγχος προϊόντων
Σχεδιασμός συνεχούς βελτίωσης των προϊόντων

Μεθοδολογία εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση καλλιεργεί συστηματικά το γευστικό και αισθητικό κριτήριο των σπουδαστών. Ο συνδυασμός εργαστηριακής εκπαίδευσης και θεωρητικής κατάρτισης, δημιουργεί επαγγελματίες που παρασκευάζουν κάθε είδους γλυκά και επιδόρπια, εκτελώντας με ακρίβεια συνταγές παραδοσιακής ή μοντέρνας ζαχαροπλαστικής, βασιζόμενοι σε αγνά υλικά και αυθεντικές πρώτες ύλες.

Δράσεις και σεμινάρια

Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται σεμινάρια από ειδικούς και κορυφαίους pastry chefs από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οργανώνονται και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και ζαχαροπλαστεία.

Επαγγελματική αποκατάσταση

Άμεση και εξασφαλισμένη διασύνδεση με τις σπουδαιότερες ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας αναλαμβάνει με τη λήξη των σπουδών την τοποθέτηση των αποφοίτων σε επιχειρήσεις για να εργαστούν.

Pastry Chef
είναι ο επαγγελματίας που βασίζεται σε φυσικές πρώτες ύλες, όπως ζάχαρη, αβγά, σοκολάτα, αλεύρι και γάλα και δημιουργεί πρωτότυπα γευστικά αριστουργήματα.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ PASTRY CHEF

Eπαγγελματικά πλεονεκτήματα

Αυξημένη ζήτηση για επαγγελματίες
Εξαιρετικές αμοιβές και κοινωνική αναγνώριση
Ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη εργασία
Καθημερινή χαρά δημιουργίας
Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση
Άμεση δυνατότητα δημιουργίας ατομικής επιχείρησης (ζαχαροπλαστείου ή παρασκευαστηρίου)

Διάρκεια Σπουδών

Η φοίτηση είναι διετής
(4 ακαδημαϊκά εξάμηνα + 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης)
Έναρξη προγραμμάτων: κάθε Οκτώβριο & Φεβρουάριο.

Τα μαθήματα ενισχύονται με εξειδικευμένη σύγχρονη βιβλιογραφία του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.
Τη διδασκαλία επιμελούνται κορυφαίοι pastrychefs ξενοδοχείων και γνωστών εστιατορίων, ενώ χρησιμοποιούνται σύγχρονα εργαστήρια υψηλών προδιαγραφών ειδικά σχεδιασμένα για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ενδεικτικές Διδασκόμενες Ενότητες

  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  • Τέχνη Αρτοποιίας
  • Διακοσμητική Ζαχαροπλαστική
  • Εξοπλισμός Ζαχαροπλαστείου – Αρτοποιείου
  • Αρχές Νομοθεσίας – Αρτοποιίας
  • Πρώτες Ύλες Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας
  • Στοιχεία Μαγειρικής
  • Χημεία Τροφίμων
  • Αγγλική Ορολογία
  • Γαλλική Ορολογία
  • Διαιτητική – Διατροφή
  • Κοστολόγηση
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Catering – HACCP
Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.