Ειδικότητα

Η διδακτική μεθοδολογία που ακολουθείται δημιουργεί τους νέους chefs που συνδυάζουν γαστρονομικές, παραγωγικές και οργανωτικές ικανότητες, απαραίτητες σε κάθε είδος επισιτιστικής επιχείρησης. Ένα πραγματικά γαστρονομικό πρόγραμμα για όλους όσοι θέλουν να εξελιχθούν και να ξεχωρίσουν στις επαγγελματικές κουζίνες.

  • Ξενοδοχεία
  • Εστιατόρια
  • Catering
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Ιδρύματα
  • Βιομηχανίες
    τροφίμων & ποτών
Chef
To επάγγελμα του chef προσφέρει μοναδικές δυνατότητες επαγγελματικής σταδιοδρομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με σταθερή ανοδική ζήτηση για νέους chefs, οι νέοι μάγειρες δεν έχουν παρά να εμπιστευθούν
τη LE MONDE.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πραγματική θεωρητική και εργαστηριακή
διδασκαλία υψηλού επιπέδου

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΟΜΕΝΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Tεχνικές & μέθοδοι επαγγελματικής μαγειρικής
Παρασκευή γευστικών & υγιεινών πιάτων με πρωτοποριακό food styling
Συντονισμός προσωπικού κουζίνας
Σύνθεση menus
Οργάνωση προμηθειών και εξοπλισμού
Tροφογνωσία, υγιεινή & ποιοτικός έλεγχος στην επαγγελματική κουζίνα

Μεθοδολογία εκπαίδευσης

Οι νέοι chefs διδάσκονται σε βάθος την ελληνική μαγειρική παράδοση και τη διεθνή κουζίνα ώστε να μπορούν να δώσουν το γαστρονομικό στίγμα του εστιατορίου στο οποίο εργάζονται, συντελώντας στην ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας στη διεθνή γαστρονομική σκηνή.

Δράσεις και σεμινάρια

Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται σεμινάρια από ειδικούς και κορυφαίους chefs από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οργανώνονται και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και catering.

Επαγγελματική αποκατάσταση

Άμεση και εξασφαλισμένη διασύνδεση με τις σπουδαιότερες ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας αναλαμβάνει με τη λήξη των σπουδών την τοποθέτηση των αποφοίτων σε επιχειρήσεις για το ξεκίνημα της επαγγελματικής τους καριέρας.

Chef
είναι αυτός που μπορεί να μετατρέψει μια στοιχειώδη ανάγκη, όπως είναι η σίτιση, σε καλλιτεχνική δημιουργία και γαστρονομική απόλαυση.
ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Eπαγγελματικά πλεονεκτήματα

Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση με δυνατότητες εξέλιξης
Εξαιρετικές αμοιβές και κοινωνική αναγνώριση
Σταθερά αυξανόμενη και αμείωτη ζήτηση για ικανούς επαγγελματίες
Καθημερινή έκφραση δημιουργικότητας
Απεριόριστες δυνατότητες για επιτυχημένη καριέρα
Δυνατότητα δημιουργίας ατομικής επιχείρησης

Διάρκεια Σπουδών

Η φοίτηση είναι διετής
(4 ακαδημαϊκά εξάμηνα + 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης)
και ξεκινά κάθε Οκτώβριο & Φεβρουάριο.

Τα μαθήματα ενισχύονται με εξειδικευμένη σύγχρονη βιβλιογραφία του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.
Τη διδασκαλία επιμελούνται κορυφαίοι chefs ξενοδοχείων και γνωστών εστιατορίων, ενώ χρησιμοποιούνται σύγχρονα εργαστήρια υψηλών προδιαγραφών ειδικά σχεδιασμένα για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Ενδεικτικές Διδασκόμενες Ενότητες

  • Μαγειρική Τέχνη
  • Ελληνική Μαγειρική Παράδοση
  • Διεθνής Κουζίνα
  • Ανατομία – τεμαχισμός
  • Στοιχεία ζαχαροπλαστικής
  • Στοιχεία Εστιατορικής
  • Κοστολόγιο
  • Διαιτητική
  • F&B Management
  • Οινολογία
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις – εξοπλισμός
  • Σύνθεση Menu
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Διοίκηση Προσωπικού
  • Μοριακή Γαστρονομία
  • Γαλλική και Αγγλική Ορολογία

    ΕΧΕΤΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ:
    Πρόγραμμα Σπουδών


    Newsletter

    Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.