Διακρίσεις

Κύπελλο καλύτερης σχολής στην Ελλάδα

3 Απριλίου, 2005 - Διακρίσεις

3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Με μεγάλη επιτυχία για τη σχολή μας ολοκληρώθηκε το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργανώθηκε από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Αθηνών στις 28-31 Ιανουαρίου 2005 στο ΕΚΕΠ, στο πλαίσιο της EXPRO 2005.

Κατά τη διάρκεια της απονομής των μεταλλίων στους νικητές, την τρίτη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ, η σχολή μας κατέκτησε συνολικά 12 χρυσά, 7 αργυρά, 5 χάλκινα και 3 επαίνους και αναδείχθηκε η καλύτερη σχολή με την απονομή του κυπέλλου στον Γενικό Διευθυντή του ομίλου κ. Μάκη Βελισσαρόπουλο.

 

 

Η σχολή θέλοντας να τιμήσει και να ευχαριστήσει τους καθηγητές προπονητές των σπουδαστών μας που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ, διοργάνωσε την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2005, ειδική απονομή τιμητικών βραβείων στους καθηγητές – προπονητές που συνέβαλαν σε αυτήν την τόσο μεγάλη επιτυχία, όπου φυσικά ανταλλάγησαν απόψεις σχετικά με τις επιδόσεις μας στο φεστιβάλ γαστρονομίας.

Χρόνο με τον χρόνο ο διαγωνισμός παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις και δημοσιότητα, που σε σημαντικό βαθμό βοήθησε εφέτος η παρουσία του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου καθώς και η παρουσία μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Στο ουσιαστικό μέρος του διαγωνισμού, το τριήμερο ταξίδι στην γεύση ξεκίνησε την πρώτη ημέρα ιδιαίτερα θετικά για τη σχολή μας, καθώς το πρώτο μετάλλιο δεν άργησε να έρθει και έτσι στην κατηγορία της έτοιμης παρουσίασης ατομικού επιδορπίου, όπου την επιμέλεια του πιάτου την είχαν από κοινού οι καθηγητές της σχολής κ. Πρωτοψάλτης και κ. Παγιατάκης, το χρυσό ήταν γεγονός. Αρχίζοντας ο διαγωνισμός με τις ζωντανές δημιουργίες, οι σπουδαστές μας αδημονούσαν να κάνουν πράξη αυτό που είχαν προετοιμαστεί και ήξεραν καλά, αφού εδώ και αρκετό καιρό οι προπονήσεις τους στη σχολή ήταν εντατικές: να μαγέψουν το κοινό με τις δημιουργίες τους. Έτσι τα μετάλλια δεν άργησαν πολύ, και ήδη στο τέλος της πρώτης ημέρας συγκεντρώσαμε 3 χρυσά, 2 αργυρά και 1 χάλκινο μετάλλιο. Συγκεκριμένα στην κατηγορία των ζυμαρικώv είχαμε 1 χρυσό με τους μαθητές Χετελεκίδου Πατρίσια – Παπουτσιάδη Νικόλαο, και 1 χάλκινο με τους μαθητές Κονίδη Διονύσιο – Ηλιόπουλο Παναγιώτη, στην κατηγορία πουλερικών 2 αργυρά με τους Βαρβέρη Δημήτρη – Αυγέρη Πέτρο και Χερουβείμ Ιωάννη – Στεφανάκη Γιάννα και στη δημιουργία του Gala μενού 1 χρυσό με τους Σταματόπουλο Χαράλαμπο – Σαρρή Κατερίνα – Ράπτη Αθανασία – Μπολοβίνο Χαράλαμπο.

Η δεύτερη μέρα του διαγωνισμού, ξεκίνησε με την κατηγορία των έτοιμων μικρών απολαύσεων (mignardises) για 6 άτομα και το 1 χρυσό μετάλλιο της ημέρας ήταν για τη σχολή μας με την από κοινού συμμετοχή των καθηγητών ζαχαροπλαστικής κ. Παγιατάκη και κ. Πρωτοψάλτη. Παράλληλα διεξαγόταν η ζωντανή κατηγορία του ελληνικού μεσογειακού μενού με ενδιαφέρουσες προτάσεις όπως γεμιστά πουγκιά κοτόπουλου με απάκι, γλυκοπατάτα με λικέρ κράνων όπου οι σπουδαστές μας Σκιαδάς Νίκος – Κυριακοπούλου Μαρία – Φασίλης Μανώλης και Καλλιμούκος Βασίλης κατάφεραν να πάρουν 1 αργυρό μετάλλιο. Ο διαγωνισμός συνεχίστηκε με τις κατηγορίες της παρουσίασης καρέ αρνιού με τους Κανατά Δημήτρη – Μορόγλου Νίκο να αποσπούν έπαινο για την προσπάθειά τους και η δεύτερη μέρα έκλεισε με 1 ακόμη χρυσό στην κατηγορία ψαριών με τους Νιζάμογλου Σταύρο – Παπαφίλη Θωμά, με ένα εκπληκτικό πιάτο από μπαρμπούνι με φλαν αγγουριού και σαμπαγιόν γκρειπφρουτ και 1 χάλκινο με τους Νομικό Νικήτα – Αλεξίου Ευστάθιο να άξιζε περισσότερο από την τρίτη θέση.

Η τρίτη και τελευταία μέρα του διαγωνισμού με πολλές κατηγορίες σπουδαστών και επαγγελματιών ήταν ιδιαιτέρως εντυπωσιακή και την παράσταση έκλεψε αδιαμφισβήτητα το σκάλισμα λαχανικών. Σε αυτήν την κατηγορία και οι δύο συμμετοχές της σχολής μας, με εξίσου πολύ εντυπωσιακά εκθέματα, μοιράστηκαν το βάθρο του νικητή κατακτώντας 2 χρυσά μετάλλια με τους Ζαρνταλούδη Παντελή – Κυπαρισσίου Στυλιανή και τον Γιαπλέ Δημήτρη – Κουκλινό Μανώλη.

Στην κατηγορία φρέσκιας σαλάτας με ελληνικό τυρί κατακτήσαμε 2 χάλκινα με τους Μαλτέζο Φίλιππο – Κωνσταντακοπούλου Αλεξάνδρα και Δρουλίσκο Γιάννη – Αμυρά Θεολόγο και 1 έπαινο με τους Γέμο Γιάννη – Δράκο Νίκο. Στις κατηγορίες της οσφρησιογνωσίας κατακτήσαμε 1 χρυσό με τον Μαδιανό Γιώργο και 1 αργυρό με τον Ψάλτη Νίκο και στην αναγνώριση λαχανικών – φρούτων 1 χρυσό με τον Καλατζή Γιάννη και 1 έπαινο με τον Μπακατσάκη Κώστα.

Ο διαγωνισμός συνεχίστηκε με τις κατηγορίες γλυκών από σπουδαστές με τους Βλάχο Παναγιώτη – Αναστασίου Κοσμά να παίρνουν 1 αργυρό και Πήλου Ειρήνη – Κοκοβά Βασίλη το χρυσό μετάλλιο. Στην κατηγορία της παρουσίασης τούρτας ντεκόρ κατακτήσαμε 1 χρυσό με τους Μιχαλιτσάνο Σπύρο – Μελισσαράτο Ανδρέα και 1 αργυρό με τους σπουδαστές μας Λέκου Άλμα – Κουρουμά Άνθια, που διαγωνίστηκαν στην κατηγορία του γλυκού για επαγγελματίες και κατέκτησαν άξια το χάλκινο μετάλλιο. Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε, ότι στις κατηγορίες των επαγγελματιών η συμμετοχή αποφοίτων μας, και μάλιστα με διακρίσεις ήταν εκπληκτική και μας συγκίνησε όλους.

Ευχόμαστε κάθε χρόνο, ο ετήσιος διαγωνισμός γαστρονομίας να γίνεται ολοένα και καλύτερος προσφέροντας στους σπουδαστές και τους επαγγελματίες εμπειρίες αναλλοίωτες στο χρόνο, αναγνώριση και αναβάθμιση του επαγγέλματός μας, που τόσο το χρειάζεται.

Καλόσακας Μάκης
Καθηγητής Μαγειρικής

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.