• Επιλογή Γλώσσας: GR / EN

Pastry Chef
Τεχνικός Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής

EΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

Περιγραφή Προγράμματος Σπουδών

Το πρόγραμμα σπουδών «Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής» αποσκοπεί στη δημιουργία ολοκληρωμένων επαγγελματιών που μπορούν να ανοίξουν δικό τους Ζαχαροπλαστείο – Αρτοποιείο, να εκσυγχρονίσουν την οικογενειακή επιχείρηση και να απασχοληθούν ως ζαχαροπλάστες – αρτοποιοί σε κάθε είδους επιχείρηση παραγωγής γλυκών και αρτοσκευασμάτων.

Ο συνδυασμός εργαστηριακής εκπαίδευσης και θεωρητικής κατάρτισης δημιουργεί επαγγελματίες που παρασκευάζουν κάθε είδους γλυκά και επιδόρπια, εκτελώντας με ακρίβεια συνταγές παραδοσιακής ή μοντέρνας ζαχαροπλαστικής, βασιζόμενοι σε αγνά υλικά και αυθεντικές πρώτες ύλες όπως ζάχαρη, αβγά, γάλα, σοκολάτα, αλεύρι κ.ά.

Η εκπαίδευση καλλιεργεί συστηματικά το γευστικό και αισθητικό κριτήριο των σπουδαστών, δίνοντας τους ταυτόχρονα τη δυνατότητα να γνωρίζουν και να ελέγχουν την ποιότητα των πρώτων υλών, να λειτουργούν με ακρίβεια τον μηχανολογικό εξοπλισμό, να καθορίζουν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, να διευρύνουν το φάσμα των παραγόμενων γλυκών και αρτοσκευασμάτων. Κατακτούν γνώσεις διαιτητικής, τροφογνωσίας, χημείας τροφίμων και αρτοποιητικής νομοθεσίας καλλιεργώντας ταυτόχρονα τις τεχνικές προώθησης προϊόντων και την επιχειρηματικότητα, που θα τους βοηθήσει στο μεγάλο επαγγελματικό βήμα, την απόκτηση ατομικής επιχείρησης Ζαχαροπλαστείου – Αρτοποιείου.
Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις και τα σεμινάρια από εξειδικευμένους ζαχαροπλάστες – σοκολατοποιούς διευρύνουν συνεχώς τους ορίζοντες της δημιουργικότητας των σπουδαστών.

Προσφέρεται  η δυνατότητα απασχόλησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις με σκοπό οι σπουδαστές να εξοικειωθούν στις συνθήκες εργασίας και να ενισχύσουν το βιογραφικό τους με την αναγκαία προϋπηρεσία.

Η επαγγελματική αποκατάσταση έρχεται με τη λήξη των σπουδών σε επιχειρήσεις που εμπιστεύονται το υψηλό επίπεδο των αποφοίτων του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στο τρέχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση εγγραφής εδώ.

 ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Διάρκεια Σπουδών

Η φοίτηση είναι διετής (4 ακαδημαϊκά εξάμηνα + 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης) και ξεκινά κάθε Οκτώβριο και Φεβρουάριο.

Ενδεικτικές Διδασκόμενες Ενότητες

  •  Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  •  Τέχνη Αρτοποιίας
  •  Διακοσμητική Ζαχαροπλαστική
  •  Στοιχεία Μαγειρικής
  •  Χημεία τροφίμων
  •  Αγγλική Ορολογία
  •  Αρχές Νομοθεσίας – Αρτοποιίας
  •  Γαλλική Ορολογία
  •  Catering – HACCP
  •  Διαιτητική – Διατροφή
  •  Εξοπλισμός Ζαχαροπλαστείου-Αρτοποιείου
  •  Κοστολόγηση
  •  Πρώτες Ύλες Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας
  •  Υγιεινή & Ασφάλεια

Τα μαθήματα ενισχύονται με εξειδικευμένη σύγχρονη βιβλιογραφία του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

Τη διδασκαλία επιμελούνται καταξιωμένοι ζαχαροπλάστες με μεγάλη επαγγελματική εμπειρία, ενώ χρησιμοποιούνται σύγχρονα εργαστήρια υψηλών προδιαγραφών κατάλληλα για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Χαρακτηριστικά Σπουδαστή

  •  Φαντασία & δημιουργική διάθεση
  •  Ακρίβεια στις κινήσεις
  •  Υψηλό αισθητικό κριτήριο
  •  Τάση ανακάλυψης νέων γεύσεων
  •  Πειραματισμός στη διακόσμηση & παρουσίαση εδεσμάτων – επιδορπίων & αρτοσκευασμάτων

EΠΑΓΓΕΛΜΑ

Ο Ζαχαροπλάστης – Αρτοποιός βασισμένος σε φυσικές πρώτες ύλες, όπως ζάχαρη, αβγά, σοκολάτα, αλεύρι και γάλα, δημιουργεί πρωτότυπα γευστικά αριστουργήματα.

Επαγγελματικά Πλεονεκτήματα

  •  Αυξημένη ζήτηση για επαγγελματίες
  •  Καλές αμοιβές και κοινωνική αναγνώριση
  •  Ιδιαίτερα εκλεπτυσμένη εργασία
  •  Καθημερινή χαρά δημιουργίας
  •  Άμεση επαγγελματική αποκατάσταση
  •  Άμεση δυνατότητα δημιουργίας ατομικής επιχείρησης (ζαχαροπλαστείου ή παρασκευαστηρίου)

Αντικείμενο Εργασίας

  •  Δημιουργεί γλυκά, βουτήματα, αρτοσκευάσματα, παγωτά και ποικιλία εδεσμάτων.
  •  Συνδυάζει την πηγαία έμπνευση με τη βαθιά γνώση συνταγών και μεθόδων.
  •  Εφαρμόζει τις αρχές της διαιτητικής, της θερμιδομετρίας και της υγιεινής διατροφής.
  •  Οργανώνει με υπευθυνότητα την ομάδα παραγωγής.
  •  Κοστολογεί τα προϊόντα που παράγονται.
  •  Πειραματίζεται με εργαστηριακές δοκιμές για να διευρύνει το φάσμα των προϊόντων που παράγει.
  •  Φροντίζει τις προμήθειες και ελέγχει ποιοτικά τα προϊόντα.
  •  Αναλαμβάνει την προώθηση προϊόντων και πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής.
  •  Σχεδιάζει τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων που παράγει.

Δυνατότητες Απασχόλησης

  •  Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής- Αρτοποιίας
  •  Ξενοδοχειακές μονάδες
  •  Εστιατόρια
  •  Ζαχαροπλαστεία-αρτοποιεία
  •  Εταιρείες πρώτων υλών
  •  Βιομηχανίες τυποποιημένων προιόντων ζαχαροπλαστικής
  •  Εταιρείες catering
  •  Κρουαζιερόπλοια
  •  Ιδρύματα
  •  Βιομηχανίες τροφίμων & ποτών
  •  Δημιουργία προσωπικής επιχείρησης, ζαχαροπλαστείο, αρτοποιείο, catering

 ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ