Νέα, ανακοινώσεις

Οι σπουδαστές μας στις «Ημέρες Γαστρονομίας»

27 Μαΐου, 2013 - Νέα, ανακοινώσεις

Για τρεις συνεχόμενες ημέρες, την Παρασκευή 24 Μαΐου, το Σάββατο 25 Μαΐου και την Κυριακή 26 Μαΐου, σπουδαστές και καθηγητές μας επισκέφθηκαν το Μουσείο Μπενάκη για να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του τριημέρου με τίτλο «Ημέρες Γαστρονομίας».

Στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων, στο οποίο περιλαμβάνονταν έκθεση προϊόντων από Έλληνες παραγωγούς, ομιλίες, παρουσιάσεις food styling, workshops και πολλά άλλα, έλαβαν χώρα και live food stages, στα οποία μαγείρεψαν καθηγητές μας και άλλοι chefs. Οι σπουδαστές μας συμμετείχαν σε όλα τα food stages υποστηρίζοντας ενεργά την παρασκευή των συνταγών.

Ανάμεσα στους chefs που μαγείρεψαν πρωτότυπες συνταγές χρησιμοποιώντας τις πρώτες ύλες που προμηθεύονταν από τους Έλληνες παραγωγούς της έκθεσης ήταν ο Ηλίας Αναστασιάδης και ο Βασίλης Πορής. Επίσης, βοήθησαν ενεργά στα υπόλοιπα food stages η Νόη Ιωαννίδου και ο Θανάσης Σωτηρόπουλος. Εκτός από τα food stages, όμως, είχαμε την χαρά να μας εκπροσωπήσουν καθηγητές σε μερικές από τις ενδιαφέρουσες ομιλίες. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Βελαλής , καθηγητής ξενοδοχειακών σπουδών συμμετείχε στην συζήτηση με θέμα “Ο ρόλος των food tours” ενώ ο Μιχάλης Ντουνέτας, καθηγητής μαγειρικής τέχνης πήρε μέρος στην ομιλία με θέμα «Γαστρονομική Διπλωματία, η διεθνής απήχηση της New Greek Cuisine».

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους σπουδαστές μας που πήραν μέρος στις «Ημέρες Γαστρονομίας», όπως και τους καθηγητές που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του τριημέρου.

Δημοσιεύθηκε: 27/5/2013

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.