Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

H LE MONDE στις Ημέρες Γαστρονομίας 2015

25 Μαΐου, 2015 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

gastronomy days le monde (5) Για μια ακόμη χρονιά σπουδαστές και καθηγητές εκπροσώπησαν επάξια τη σχολή LE MONDE, συμμετέχοντας από Παρασκευή 22 ως και Κυριακή 24 Μαΐου στις «Ημέρες Γαστρονομίας 2015» στο Μουσείο Μπενάκη.

Οι σπουδαστές μας φόρεσαν τη στολή τους και το καλύτερο τους χαμόγελο και συμμετείχαν σε όλα τα live cooking sessions, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο του αιθρίου του μουσείου. Εκεί, μαγείρεψαν chefs οι οποίοι δημιουργούσαν νόστιμες συνταγές χρησιμοποιώντας τα προϊόντα των εκθετών παραγωγών. Φέτος τιμώμενος γαστρονομικός προορισμός ήταν η περιφέρεια της Πελοποννήσου και όλες οι συνταγές είχαν τη γεύση και το άρωμα της πελοποννησιακής γης.

Στα live cooking sessions συμμετείχαν και οι δικοί μας καθηγητές, Μιχάλης Ντουνέτας και Βασίλης Πορής, οι οποίοι εμπνεύστηκαν συνταγές από τα προϊόντα της Πελοποννήσου. Στο πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και διαλέξεις στις οποίες συμμετείχαν και δικοί μας καθηγητές. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 23 Μαΐου η διατροφολόγος Θεοδώρα Καλογεράκου και ο chef Ηλίας Αναστασιάδης έλαβαν μέρος στο πάνελ της συζήτησης με θέμα «Οι σύγχρονες υπερ – τροφές της Πελοποννησιακής γης» και αμέσως μετά ακολούθησε ο οινολόγος Ηλίας Διαμαντόπουλος, ο οποίος έλαβε μέρος στο συνέδριο με θέμα «Ο Πελοποννησιακός Αμπελώνας».

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους σπουδαστές μας που βοήθησαν στα live cooking sessions, τους καθηγητές που έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις και τους συνοδούς – καθηγητές, κ. Παπαχρήστο, κ. Αποστόλου, κ. Καπασάκη και κ. Παρασκευόπουλο που βοήθησαν στο τριήμερο των εκδηλώσεων.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.