Food friends – γαστρονομικό ταξίδι στη Μεσόγειο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου το εργαστήριο μαγειρικής της LE MONDE πλημμύρισε με γεύσεις και αρώματα από μεσογειακές κουζίνες στη διάρκεια του σεμιναρίου με τίτλο «Γαστρονομικό ταξίδι στη Μεσόγειο» που παρουσίασε ο chef κ. Αναστάσιος Αλεξιάδης.
Οι φίλοι της μαγειρικής που παρακολούθησαν το σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να δουν πώς παρασκευάζονται και να δοκιμάσουν τις παρακάτω συνταγές:

  • Πράσινες ελιές πανέ τηγανητές με γλάσο ροδιού (Αλγερία)
  • Σαλάτα μεζουάρ με ψητά λαχανικά, φρέσκο κόλιανδρο και αρωματικά (Αίγυπτος)
  • Μικρά φελάφελ με γαρίδες και σάλτσα γιαουρτιού με δυόσμο (Λίβανος)
  • Παέγια βαλενθιάνα (Ισπανία)
  • Kibe hile (Χίλε) (Συρία)
  • Μίνι παλμιέ με κρέμα ροκφόρ (Γαλλία)
  • Αρνίσιες σπάλες γεμιστές με χαλούμι και λιαστή τομάτα με σάλτσα κουμανταριάς (Κύπρος)
  • Μπουρεκάκια μελιού με αμύγδαλα και φουντούκια (Μαρόκο)
  • Κνεφέ ή κιουνεφέ ή κουνεφέ ή κονάφα (Ιορδανία)

Τα σεμινάρια Food friends συνεχίζονται με ακόμη περισσότερα θέματα!