Νέα, ανακοινώσεις

Το φεστιβάλ Mount Athos Area Gourmet 2013 ξεκίνησε

16 Μαΐου, 2013 - Νέα, ανακοινώσεις

Το φεστιβάλ Mount Athos Area Gourmet 2013 ξεκίνησε από την LE MONDE!

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε εχθές, Τετάρτη 15 Μαΐου, το Mount Athos Area Gourmet, η γαστρονομική γιορτή που θα διαρκέσει ως τις 15 Ιουνίου και πρόκειται να μας μυήσει στις γεύσεις και τα αρώματα της γαστρονομίας της προ του Άθω περιοχής.

Η γιορτή των γεύσεων της Προ του Άθω περιοχής άρχισε με μια παρουσίαση ενός πλούσιου μπουφέ που στήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της σχολής LE MONDE και στον οποίο περιλαμβάνονταν συνταγές που παρασκευάστηκαν από τον καθηγητή της σχολής LE MONDE, κ. Στέλιο Αποστόλου και τους μαθητές του.

Τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονταν όλα από την περιοχή της Προ του Άθω περιοχής και συγκεκριμένα, ελληνική φέτα Αρναίας, βιολογικό αγιορείτικο μέλι και μέλι Αρναίας, σπιτικές μαρμελάδες και γλυκά του κουταλιού, ομελέτες με μανιτάρια Αρναίας, χορτόπιτες με αγριόχορτα μια πίτες με αρμυρίκια του αγιορείτικου κόλπου, αμυγδαλωτά λουλούδια Μικρασίας, γιαούρτι Αρναίας, λαδόπιτες και ελιόψωμα, στριφτάρια και μπουρέκια και αφεψήματα με βιολογικά βότανα από το Άγιο Όρος.

Την παρουσίαση των συνταγών και των προϊόντων έκανε η γνωστή chef Ντίνα Νικολάου, η οποία στηρίζει τις εκδηλώσεις του θεσμού. Από εδώ και πέρα μέχρι και τις 15 Ιουνίου ξεκινάει το μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής με διαγωνισμούς, παρουσιάσεις παραδοσιακών συνταγών, ψαρέματα και πολλές άλλες εκδηλώσεις.

Φυσικά, ο εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE στηρίζοντας πάντα τέτοιες πρωτοβουλίες θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις με καθηγητές μαγειρικής, οι οποίοι θα ταξιδέψουν στην όμορφη περιοχή για να μαγειρέψουν με τα τοπικά προϊόντα.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.mountathosarea.org.

Δημοσιεύθηκε: 16/5/2013

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.