Στο πλαίσιο ενισχυτικής διδασκαλίας του μαθήματος της Οινολογίας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE φιλοξενεί τα σημαντικότερα ελληνικά οινοποιεία για μια σειρά σεμιναρίων γευσιγνωσίας. Στη διάρκεια των σεμιναρίων οι σπουδαστές μας έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά που έχουν επιλέξει οι Έλληνες οινοποιοί να μας παρουσιάσουν και να μάθουν πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες που χρησιμοποιούνται καθώς και για τις τεχνικές οινοποίησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE.
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

Εισηγητής:
Οινοποιείο SARRIS
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Το οινοποιείο SARRIS βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Κεφαλονιάς, πολύ κοντά στην παραλία Άβυθος στην περιοχή Σβορωνάτα, 10 χλμ. από την πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι και κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού.

Στο βουνό Αίνος, με νότιο προσανατολισμό και σε υψόμετρο 500 με 700 μέτρων, βρίσκονται τα αμπέλια της ρομπόλας. Οργανωμένα σε “αρμάκια” με έδαφος ασβεστολιθικό, κοντά στο δάσος της μαύρης ελάτης και την θαλασσινή αύρα από τις ακτές. Ένα εξαιρετικό terroir!

Τα αμπέλια έχουν εδάφη φτωχά, χαλικώδη, ασβεστολιθικής προέλευσης με αποδόσεις που κάποιες φορές δεν ξεπερνούν τα 300 κιλά ανά στρέμμα, ενώ φροντίζονται με ελάχιστες παρεμβάσεις, αφήνοντας το μικροκλίμα να βρει τον ιδανικό τρόπο έκφρασης.

Στο οινοποιείο ακολουθείται  ο φυσικός τρόπος οινοποίησης με την μη χρήση οινολογικών πρόσθετων, την αυθόρμητη ζύμωση, την ελάχιστη χρήση θειώδους αλλά και την απουσία τεχνολογικών παρεμβάσεων και φιλτραρίσματος.Όλες οι ετικέτες του οινοποιείου είναι περιορισμένης παραγωγής, με την Ρομπόλα να ανήκει στα κρασιά με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, ΠΟΠ Ρομπόλα Κεφαλονιάς.

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
14/12/2021 - 12:30 - 14:00
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ:
    Σεμινάριο

    Newsletter

    Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.