Η ελληνική απάντηση στο χαβιάρι, ακούει στο όνομα αυγοτάραχο, ένα εκλεκτό έδεσμα με ξεχωριστή νοστιμιά και φίνο άρωμα. Το αυγοτάραχο, Προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), θεωρείται πηγή σημαντικής ενέργειας και υψηλής διατροφικής αξίας και δικαίως συγκαταλέγεται στις gourmet γεύσεις και ανάμεσα στις πρώτες επιλογές της απαιτητικής γαστρονομίας.

 

 

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω. 

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Εισηγητής:
Λίλα Κούρτη, Nόη Ιωαννίδου
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Λίλα Κούρτη: Η Λίλα Κούρτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Με καταγωγή από την ορεινή Θεσσαλία και αναφορές των προγόνων της στη Μικρασιατική Κουζίνα, μαθήτευσε κοντά στη γιαγιά της μαθαίνοντας τις βάσεις της παραδοσιακής και της αστικής Κουζίνας του τόπου μας. Παράλληλα με τις σπουδές στα ΤΕΙ Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, εργάστηκε μαθητευόμενη σε μια σειρά από Ξενοδοχεία και Εστιατόρια της πόλης, ενόσω φοιτούσε ακόμη στη Σχολή της. Στη μετέπειτα μαγειρική της πορεία, εργάστηκε επί 12 συνεχόμενα έτη πλάι σε καταξιωμένους Αρχιμάγειρες και σε φημισμένα και βραβευμένα γαστρονομικά εστιατόρια και ξενοδοχεία, σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Χαλκιδική, Ρόδο, Σκιάθο, Σαντορίνη και Κω, όπου υπηρέτησε με πίστη την ανάδειξη του γαστρονομικού μας πολιτισμού, με φρέσκια ματιά. Έγινε μέλος της δημιουργικής ομάδας Trikalinos το 2008, όπου και αναπτύσσει το project της -περνώντας από τη θεωρία στην πράξη- σχετικά με το πώς η εταιρεία μπορεί να επικοινωνεί με έναν πιο αποτελεσματικό τρόπο τα προϊόντα της, να δημιουργεί νέες αγορές και να αξιοποιήσει τη δύναμη μιας νέας παγκόσμιας γλώσσας επικοινωνίας (στον τομέα της εμπορίας Gourmet προϊόντων και στην ανάπτυξη νέων προϊόντων): εκείνη της μαγειρικής.

Νόη Ιωαννίδου: Η Νόη Ιωαννίδου έχει διαγράψει μια μακρά και ενδιαφέρουσα πορεία σε εστιατόρια, catering και ξενοδοχεία σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Μύκονο και Αθήνα. Είναι Executive chef για περισσότερα από 8 χρόνια στο design Fresh HOTEL στην Αθήνα. Με σπουδές στη μαγειρική τέχνη και το F&B Management, εκπαιδεύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, φροντίζει πάντα να παρακολουθεί από κοντά τις νέες τάσεις και τεχνολογίες τις οποίες και μετουσιώνει σε γαστρονομικές απολαύσεις. Έχει κάνει consulting σε διάφορα εστιατόρια και επιχειρήσεις, έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε σεμινάρια και γαστρονομικά φεστιβάλ καθώς και ως κριτής σε γαστρονομικούς διαγωνισμούς. Μέσα στα χρόνια της επαγγελματικής της πορείας έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις και βραβεία. Η γαστρονομική της προσέγγιση βασίζεται στη χρήση εκλεκτών ελληνικών πρώτων υλών και στην ανάδειξη τους μαγειρικά, έχοντας πάντα ως γνώμονα τον σεβασμό στην πρώτη ύλη.

Για παραπάνω από 15 χρόνια μεταφέρει τη γνώση και την εμπειρία της ως καθηγήτρια μαγειρικής τέχνης στους σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
15/12/2021 - 14:15-16:45
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ:
    Σεμινάριο

    Newsletter

    Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.