Στο πλαίσιο ενισχυτικής διδασκαλίας του μαθήματος της Οινολογίας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE φιλοξενεί τα σημαντικότερα ελληνικά οινοποιεία για μια σειρά σεμιναρίων γευσιγνωσίας. Στη διάρκεια των σεμιναρίων οι σπουδαστές μας έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά που έχουν επιλέξει οι Έλληνες οινοποιοί να μας παρουσιάσουν και να μάθουν πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες που χρησιμοποιούνται καθώς και για τις τεχνικές οινοποίησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE.
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

Εισηγητής:
Κτήμα Στροφιλιά
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Η Στροφιλιά επενδύει συστηματικά στους αμπελώνες της και παράγει κρασιά από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες. Βασική αξία της εταιρείας είναι η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την παραγωγική της διαδικασία και η μη σπατάλη ανθρώπινων και φυσικών πόρων. Συνειδητή επιλογή αποτελεί επίσης η ανάπτυξη μακροχρόνιων και έντιμων σχέσεων συνεργασίας με τους αμπελουργούς των περιοχών όπου δραστηριοποιείται, όπως εξάλλου και η ευρύτερη συμμετοχή της στην τοπική κοινωνία.

Στην Ανάβυσσο Αττικής, όπου και η ιστορική της έδρα και το πρώτο της οινοποιείο. Στους γύρω αμπελώνες καλλιεργείται κυρίως το Σαββατιανό, που είναι άψογα προσαρμοσμένο στο Αττικό ξηροθερμικό κλίμα. Τα αμπέλια της περιοχής είναι συνήθως μεγάλης ηλικίας, διαμορφωμένα σε “κύπελλο”, με πολύ μικρές στρεμματικές αποδόσεις και υψηλό ποιητικό δυναμικό, ενώ τα τελευταία 10-15 χρόνια νεότεροι καλλιεργητές πειραματίζονται και με άλλες ποικιλίες. Στον ιδιόκτητο αμπελώνα 35στρ. πλάι στο οινοποιείο, καλλιεργούνται η Μαλαγουζιά και το Ασύρτικο, σε στηριγμένο γραμμικό σύστημα διαμόρφωσης, παρουσιάζοντας πολύ καλή προσαρμογή και τυπικότητα.

Στον Ασπρόκαμπο Νεμέας, όπου και έχει εγκαταστήσει από το 2000 το δεύτερό της οινοποιείο. Οι συνεργαζόμενοι από το 1993 αμπελουργοί, ανήκουν κυρίως στις ορεινές κοινότητες της ζώνης Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης ΝΕΜΕΑ: Ψάρι, Ασπρόκαμπος, Κεφαλάρι, Καστράκι και Μποζικά. Φυσικά επικρατεί η καλλιέργεια του Αγιωργίτικου, αλλά τα τελευταία 20 χρόνια έχουν δοκιμαστεί με μεγάλη επιτυχία και άλλες ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες. Τα αμπέλια που έχουν φυτευτεί μετά το 1980, είναι διαμορφωμένα κυρίως σε γραμμικό στηριγμένο σύστημα, με υψηλό βλαστικό τείχος για βελτιωμένη ωρίμανση. Ο τρύγος σε αυτή τη ζώνη, όπου το υψόμετρο ξεκινάει από τα 600μ.και μπορεί να φτάσει και τα 900μ, γίνεται 2 περίπου εβδομάδες μετά την πεδινή Νεμέα και, ανάλογα με την ποικιλία και τις κλιματολογικές συνθήκες της χρονιάς, μπορεί να απλωθεί έως και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Οι αμπελώνες της εταιρίας στην ορεινή αυτή ζώνη υπερβαίνουν τα 80στρ. σε επτά διαφορετικές περιοχές, με επιπλέον 40στρ. στις πλαγιές της Αρχ. Νεμέας. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται, εκτός του Αγιωργίτικου, περιλαμβάνουν τη Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο, το Μοσχάτο και άλλες διεθνείς λευκές και ερυθρές ποικιλίες.

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
4/05/2023 - 13:15 - 15:00
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ:
    Σεμινάριο

    Newsletter

    Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.