Tι είναι το HACCP και ποιες οι βασικές αρχές του; Ποια σημεία στη διαδικασία παραγωγής τροφίμων, πρέπει να λάβει υπόψη του ο επαγγελματίας μάγειρας; Αναλύουμε σε ένα τριήμερο, εξειδικευμένο σεμινάριο, όλους τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας των τροφίμων, ενώ παράλληλα αξιολογούμε τη σοβαρότητα και καθορίζουμε τα μέτρα ελέγχου που πρέπει να τηρούνται.

Πρώτη μέρα: Δευτέρα 09/03/2020

Δεύτερη μέρα: Δευτέρα 16/03/2020

Τρίτη μέρα: Δευτέρα 23/03/2020

Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης τηλεφωνικά στο 210 8211700 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

Εισηγητής:
Πάρις Κυπαρισσίου
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Κατάγεται από τη Θάσο και διαμένει στην Αθήνα από το 1970, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Τεχνολογία Τροφίμων. Είναι καθηγητής Τεχνολογίας Τροφίμων & Οινολογίας με 37ετή επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία. Έχει διατελέσει επί 14 έτη καθηγητής εφαρμογών στη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων, Οινολογίας & Διατροφής (ΣΤΕΤΡΟΔ) του ΤΕΙ Αθήνας, ενώ έχει εργαστεί για πολλά συναπτά έτη ως καθηγητής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Η επαγγελματική του εμπειρία αποκτήθηκε σε βιομηχανίες τροφίμων ως υπεύθυνος παραγωγής και σε οινοποιεία, ως εξωτερικός συνεργάτης. Παράλληλα, εργάστηκε σε οργανισμό του ευρύτερου δημόσιου τομέα, ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου τροφίμων. Από το 1995, συνεργάζεται σε προγράμματα συνεχιζόμενης κατάρτισης με ΚΕΚ και υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος σε αντίστοιχα θεματικά πεδία. Είναι πιστοποιημένος καθηγητής και εγγεγραμμένος στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΚΕΠΙΣ και στο μητρώο εκπαιδευτών του ΕΦΕΤ. Από το 2004, διατέλεσε υπεύθυνος καθηγητής του πρώτου τμήματος εκπαίδευσης Οινοχόων – Sommelier στην Ελλάδα, του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE. Τα “Στοιχεία Οινολογίας, η τέχνη του Οινοχόου”, είναι το τρίτο του βιβλίο. Έχει ακόμα συγγράψει τα “Ο οίνος στην Ελλάδα και τον Κόσμο”, “Γνωρίζοντας τα Τρόφιμα” και “Μικροβιολογία & Υγιεινή στην Επαγγελματική Εστίαση, για ξενοδοχεία, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία”, όλα των εκδόσεων Les Livres du Tourisme.  Κατά καιρούς αρθογραφεί σε περιοδικά του επαγγελματικού του χώρου.Έχει λάβει μέρος σε ημερίδες και συνέδρια σχετικά με θέματα τροφίμων-ποτών και οίνου. Έχει συμμετάσχει ως γευσιγνώστης σε επιτροπές αξιολόγησης κρασιών. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ).

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
23/03/2020 - 10.40-13.05
Κόστος: 150€
Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.