Το μέλι αποτελεί την πιο γλυκιά παραγωγή της φύσης και ίσως το πιο πολύτιμο δώρο της στον άνθρωπο. Από όλες τις μορφές ζάχαρης, καμιά δεν είναι τόσο ποικιλόμορφη, όσο το μέλι. Έχει αναρίθμητες ποικιλίες, από ελαφριές και αρωματικές ως γλυκές και σκουρόχρωμες και μεγάλη βιολογική και θρεπτική αξία. Γευόμαστε διαφορετικές ποικιλίες μελιού από όλο τον κόσμο, αξιολογούμε την ποιότητά τους και ανακαλύπτουμε τις θαυματουργές του ιδιότητες.

Η διάλεξη απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές  LE MONDE. Eίσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης τηλεφωνικά στο 210 8211700 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

Εισηγητής:
Χρύσα Γιατρά-Μπατζή
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X
Το κρασί προέκυψε τυχαία αλλά μοιραία! Συμπλήρωσε το μηχανογραφικό της και πέρασε στη σχολή Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών. Από τότε η σχέση της με το κρασί εξελίχθηκε σε πάθος. Εξειδικεύτηκε ως οινοχόος στη σχολή LE MONDE και από το 2008 εργάζεται και ως καθηγήτρια στο κρασί, το παραδοσιακό τρόφιμο και τις δημόσιες σχέσεις. Έχει εργαστεί κατά καιρούς σε πολυτελή εστιατόρια και deluxe ξενοδοχεία της Ελλάδας (όπως Σπονδή, Ορίζοντες, Hilton, Dexamenes hotel, Elounda Mare Relais & Chateaux, Porto Elounda & Peninsula All Suite Hotel, Οινοπάθεια, 1900 κ.α.), ενώ απασχολήθηκε και στην παραγωγή σε μεγάλα σπίτια της Βουργουνδίας (Leflaive, Trapet, La Pousse d’Or, Chevalier, Nudant, Minot), στα κτήματα Μητραβέλα, Χατζημιχάλη, Μπριντζίκη αλλά και Bodegas Monje, Spain. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της “Διεθνές Εμπόριο του Κρασιού” στον O.I.V. στο Παρίσι, από όπου και πήρε τη μεγαλύτερη εμπειρία της ζωής της ταξιδεύοντας παράλληλα σε 24 οινοπαραγωγικές και οινοκαταναλώτριες χώρες και στις 5 ηπείρους. Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε στους Berry Brothers (BBR) στο Λονδίνο και στη διεύθυνση Marketing- Δημ.Σχέσεις- Πωλήσεις- Εξαγωγές στο Κτ.Κ.Λαζαρίδη και μέχρι σήμερα στο κτήμα Μητραβέλα. Παράλληλα, έχει ιδρύσει τη δική της εταιρεία “aestheses.com” όπου κειμενογραφεί (Οινοχόος, popaganda.gr, Αθηνόραμα κ.α.), συντάσσει λίστες κρασιών, εκπαιδεύει εστιατόρια στο service και το savoir faire της γαστρονομίας (Dexamenes hotel, Koukoumi hotel, Liostasi hotel κ.α.), συμβουλεύει οινοποιεία στην επικοινωνία/ εμπόριο του κρασιού και δημιουργεί wine & food projects (La Casa Del Vino, ΑΒ Βασιλόπουλος, WineBox, Mpass, Trip2taste, Epicurean κα.).
“Η διαρκής ανακάλυψη νέων μονοπατιών αρωμάτων και γεύσεων, η μύηση ανθρώπων στον οινικό κόσμο με την ενεργοποίηση των αισθήσεων τους και η δημιουργία “αντίληψης” στο κρασί και στο τρόφιμο, απογειώνει την ευχαρίστησή τους και αυτή είναι η ανταμοιβή αυτής της ειδικότητας.”

 

 

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
10/03/2020 - 13.15-15.45
Κόστος: Δωρεάν
Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.