Μια εκ βάθους προσέγγιση του μοναδικού terroir της Σαντορίνης πίσω στο χρόνο με συστηματική αξιολόγηση των κρασιών του νησιού. Δοκιμάζουμε διαδοχικές χρονιές και ταξιδεύουμε με όχημα τις αισθήσεις μας, στην αρωματική και γευστική παλέτα του οίνου ΠΟΠ Σαντορίνη. Στα ποτήρια μας, οίνοι από τα οινοποιεία της Σαντορίνης από εσοδείες των τελευταίων δεκαπέντε χρόνων! Ένα ολιστικό διήμερο masterclass για την ιστορία, τη γεύση, την πολυπλοκότητα και κυρίως, την απόλυτη ιδιαιτερότητα της οινικής Σαντορίνης.

Πρώτη μέρα:  Τρίτη 09/05/2023, 12:30-16:45

Δεύτερη μέρα: Τετάρτη 10/05/2023, 12:30-16:45

Εισηγητές: Χρύσα Γιατρά-Μπατζή, Ευάγγελος Μπερής.

Επίτιμη προσκεκλημένη εισηγήτρια: Μαρία Τζίτζη

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Προτεραιότητα συμμετοχής σε απόφοιτους LE MONDE των προγραμμάτων: Sommelier, Bar & Restaurant και WSET Level 2.

Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. 

Συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα, δηλώνετε τη συμμετοχή σας και για τις δύο ημέρες.

Περισσότερες πληροφορίες στο: 210 4830500

Εισηγητής:
Χρύσα Γιατρά-Μπατζή, Ευάγγελος Μπερής, Μαρία Τζίτζη
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X
Χρύσα Γιατρά-Μπατζή. Το κρασί προέκυψε τυχαία αλλά μοιραία! Συμπλήρωσε το μηχανογραφικό της και πέρασε στη σχολή Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών. Από τότε η σχέση της με το κρασί εξελίχθηκε σε πάθος. Εξειδικεύτηκε ως οινοχόος στη σχολή LE MONDE και από το 2008 εργάζεται και ως καθηγήτρια στο κρασί, το παραδοσιακό τρόφιμο και τις δημόσιες σχέσεις. Έχει εργαστεί κατά καιρούς σε πολυτελή εστιατόρια και deluxe ξενοδοχεία της Ελλάδας (όπως Σπονδή, Ορίζοντες, Hilton, Dexamenes hotel, Elounda Mare Relais & Chateaux, Porto Elounda & Peninsula All Suite Hotel, Οινοπάθεια, 1900 κ.α.), ενώ απασχολήθηκε και στην παραγωγή σε μεγάλα σπίτια της Βουργουνδίας (Leflaive, Trapet, La Pousse d’Or, Chevalier, Nudant, Minot), στα κτήματα Μητραβέλα, Χατζημιχάλη, Μπριντζίκη αλλά και Bodegas Monje, Spain. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της “Διεθνές Εμπόριο του Κρασιού” στον O.I.V. στο Παρίσι, από όπου και πήρε τη μεγαλύτερη εμπειρία της ζωής της ταξιδεύοντας παράλληλα σε 24 οινοπαραγωγικές και οινοκαταναλώτριες χώρες και στις 5 ηπείρους. Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε στους Berry Brothers (BBR) στο Λονδίνο και στη διεύθυνση Marketing- Δημ.Σχέσεις- Πωλήσεις- Εξαγωγές στο Κτ.Κ.Λαζαρίδη και μέχρι σήμερα στο κτήμα Μητραβέλα. Παράλληλα, έχει ιδρύσει τη δική της εταιρεία “aestheses.com” όπου κειμενογραφεί (Οινοχόος, popaganda.gr, Αθηνόραμα κ.α.), συντάσσει λίστες κρασιών, εκπαιδεύει εστιατόρια στο service και το savoir faire της γαστρονομίας (Dexamenes hotel, Koukoumi hotel, Liostasi hotel κ.α.), συμβουλεύει οινοποιεία στην επικοινωνία/ εμπόριο του κρασιού και δημιουργεί wine & food projects (La Casa Del Vino, ΑΒ Βασιλόπουλος, WineBox, Mpass, Trip2taste, Epicurean κα.). “Η διαρκής ανακάλυψη νέων μονοπατιών αρωμάτων και γεύσεων, η μύηση ανθρώπων στον οινικό κόσμο με την ενεργοποίηση των αισθήσεων τους και η δημιουργία “αντίληψης” στο κρασί και στο τρόφιμο, απογειώνει την ευχαρίστησή τους και αυτή είναι η ανταμοιβή αυτής της ειδικότητας.
Ευάγγελος Μπερής. Ο Δρ. Ευάγγελος Μπερής, διδάσκει από το 2014 στο τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (πρώην ΤΕΙ Αθήνας – τμήμα Οινολογίας), καθώς και σε δύο Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (M.Sc. στην Επιστήμη Οίνου και Ζύθου, και M.Sc. στη Διοίκηση επιχειρησιακών λειτουργιών,  με κατεύθυνση: Οινοτουρισμός, Αγροτουρισμός και Τοπική ανάπτυξη). Από το 2020 συνεργάζεται επίσης με το πανεπιστήμιο του Geisenheim στη Γερμανία ως επισκέπτης καθηγητής και ερευνητικός συνεργάτης. Από τον Οκτώβριο του 2016 έως τον Ιούνιο του 2022 διετέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος και διδάσκων του προγράμματος σπουδών «Τεχνικός Αμπελουργίας / Οινολογίας» σε ιδιωτικό Ι.Ε.Κ. στην Αθήνα. Τα διδακτικά και ερευνητικά του αντικείμενα περιλαμβάνουν αλλά δεν περιορίζονται σε Αμπελογραφία, Παγκόσμιο αμπελώνα, Φυτοπροστασία και καλλιέργεια αμπέλου, Αξιολόγηση Terroir, Ζυμώσεις και μεταζυμωτικές διεργασίες, Οινοτουρισμό, Οργανοληπτική αξιολόγηση οίνων κλπ. Είναι απόφοιτος της WSET Αγγλίας και από το 2016 συμμετέχει ως κριτής σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου. Ο Ευάγγελος Μπερής έχει επισκεφτεί αμπελοοινικά διαμερίσματα σε περισσότερες  από 15 χώρες, δίδοντας παράλληλα διαλέξεις σε κάποιες από αυτές. Απασχολείται επίσης ως εισηγητής σεμιναρίων και ως σύμβουλος παραγωγής και οινικού τουρισμού. Από τον Νοέμβριο του 2017 επιτελεί ως σύμβουλος και επιστημονικός συνεργάτης του κτήματος Αργυρού στη Σαντορίνη.
Μαρία Τζίτζη. Είναι απόφοιτος του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών με ειδίκευση στην οινολογία και τη χημεία περιβάλλοντος. Τα τελευταία 35 χρόνια διατηρεί χημικό και οινολογικό εργαστήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρέχει υπηρεσίες ως σύμβουλος οινολόγος και χημικός. Είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια στην εκπαίδευση ενηλίκων, και από το 2000 διδάσκει οινολογία στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE, στον οποίο είναι υπεύθυνη για θέματα οίνου. Είναι γευσιγνώστρια με περισσότερες από εξήντα συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού, είτε ως κριτής, είτε ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής, είτε ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου. Συνεργάζεται με την Εθνική Ένωση Γευσιγνωστών της Ιταλίας (ONAV-Organizzazione Nazionale Assaggiatori di Vino) όπου και παραδίδει σεμινάρια για τον ελληνικό αμπελώνα. Διετέλεσε για 12 χρόνια εκλεγμένο μέλος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων και εκπρόσωπός της στη Διεθνή Ένωση Οινολόγων. Έχει συγγράψει τα βιβλία «Στοιχεία οινολογίας – η τέχνη του οινοχόου» (εκδόσεις Les Livres du Tourisme), «Του κόσμου τα παράξενα κρασιά» (εκδόσεις FAIREAD), “The wine treasure of Santorini” (εκδόσεις Νεφέλη), «Πρόσωπα του ελληνικού κρασιού» (εκδόσεις Νεφέλη), καθώς και τα μυθιστορήματα «Σκοτεινό κελάρι» (εκδόσεις Τσουκάτος), «Σαν κρασί» (εκδόσεις Anubis), «Φλαμπέ, η εκδίκηση των αστεριών» (εκδόσεις Νεφέλη). Το 2014 τιμήθηκε από το γαλλικό κράτος με τον τίτλο του Ιππότη “Chevalier du Mérite Agricole” και είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων του Κρασιού (FIJEV).
το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
9/05/2023 - 12:30-16:45
Κόστος: 120€

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ:
    Σεμινάριο

    Newsletter

    Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.