Νέα, ανακοινώσεις

Παρουσίαση κτήματος Σπυρόπουλου

13 Δεκεμβρίου, 2013 - Νέα, ανακοινώσεις

Ktima Spiropoulos (1)Οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία εχθές, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου,  να παρακολουθήσουν μια εξαιρετική παρουσίαση του κτήματος Σπυρόπουλος, από έναν από τους ιδιοκτήτες του κτήματος, τον κ. Νώντα Σπυρόπουλο.  
Ο κ. Σπυρόπουλος παρουσίασε το κτήμα και μίλησε για τη σημασία της βιολογικής καλλιέργειας που εφαρμόζεται από την οικογένεια Σπυρόπουλου, ακολουθώντας τις αυστηρές προδιαγραφές που απαιτούνται για την εφαρμογή της. Παράλληλα, ο κ. Ανδρέας Θοεχάρης, Σύμβουλος Βιολογικής Καλλιέργειας του κτήματος ανέλυσε τον τρόπο που παράγονται τα βιολογικά κρασιά καθώς και τα προτερήματά τους σε σχέση με τα κρασιά που παράγονται με απλή καλλιέργεια.Οι σπουδαστές δοκίμασαν μερικά από τα εξαιρετικής ποιότητας βιολογικά κρασιά του κτήματος και τα σχολίασαν παρουσία του κ. Σπυρόπουλου και κ. Θεοχάρη.
Οι αμπελώνες του Κτήματος βρίσκονται στο κέντρο της Πελοποννήσου στο οροπέδιο της Μαντινείας σε 650 μέτρα υψόμετρο καθώς και στην περιοχή της Νεμέας σε υψόμετρο 400 μέτρων. Συνολικά καλλιεργούνται πάνω απο 500 στρέμματα με ποικιλίες όπως Μοσχοφίλερο, Αγιωργίτικο, Λαγόρθι, Merlot, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Chardonnay, Sauvignon blanc, Syrah και άλλες ποικιλίες.
Το κτήμα Σπυρόπουλος διαθέτει δύο οινοποιεία το ένα στην περιοχή της Αρχαίας Μαντινείας στο Nομό Αρκαδίας μέσα στη ζώνη ΟΠΑΠ της Μαντινείας και το δεύτερο στην περιοχή της Αρχαίας Νεμέας στο Nομό Κορινθίας, μέσα στη ζώνη ΟΠΑΠ της Νεμέας και σε ιδιόκτητο κτήμα της εταιρείας έκτασης 100 στρεμμάτων.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.