Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Παρουσίαση Κτήμα Θεόπετρα/ Μετέωρα

28 Δεκεμβρίου, 2021 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Οι σπουδαστές μας απόλαυσαν μια εξαιρετική οινική παρουσίαση από το Κτήμα Θεόπετρα, από τα Μετέωρα.

Φέροντας την υπογραφή της οικογένειας Τσιλιλή, το οινοποιείο δημιουργεί υπέροχα κρασιά αναδεικνύοντας τις ιδιαίτερες ποικιλίες της περιοχής, καθώς και γνωστές διεθνείς ποικιλίες. Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον Dr Γιώργο Κοτσερίδη, καθηγητή Οινολογίας και σύμβουλο οινολόγο του κτήματος, παρουσία του κ. Κώστα Τσιλιλή, ιδιοκτήτη του κτήματος και του κ. Μανώλη Γιαμναδάκη, εμπορικού αντιπροσώπου.

Η οικογένεια Τσιλιλή είναι η πρώτη που τυποποίησε τσίπουρο στη Θεσσαλία, με την ομώνυμη γεωγραφική  ένδειξη, αναγνωρισμένη  από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σήμερα συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στην προσπάθεια για την ανάδειξη και διεθνή καταξίωση του τσίπουρου, του αυθεντικού αυτού Ελληνικού ποτού.

Το 1996, η οικογένεια Τσιλιλή δημιούργησε το Κτήμα Θεόπετρα, ένα πρότυπο οινοποιείο- αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας, με σκοπό την ανάδειξη της ιδιαιτερότητα της περιοχής και την αναβίωση σπάνιων ελληνικών ποικιλιών.

Οι σπουδαστές μας δοκίμασαν, Κτήμα Θεόπετρα, Aprilis (αφρώδες), Ξινόμαυρο Ροζέ, Λημνιώνα και Theopetra Estate.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.