Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Παρουσίαση του βιβλίου «για ζαχαροπλάστες»

3 Μαρτίου, 2015 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Παρουσίαση (22)Το νέο βιβλίο ζαχαροπλαστικής των εκδόσεων Les Livres du Tourisme με τίτλο «για ζαχαροπλάστες» παρουσιάστηκε τη Δευτέρα 2 Μαρτίου στη διάρκεια της έκθεσης ARTOZA.

Οι συγγραφείς του βιβλίου, Κωνσταντίνος Χολέβας και Χάρης Ψιλόπουλος, καθηγητές ζαχαροπλαστικής στον Eκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE και ο Νίκος Βελισσαρόπουλος, εκδότης, μίλησαν για τα βήματα που ακολουθήθηκαν από τη σύλληψη της ιδέας για την έκδοση του βιβλίου μέχρι την τελική παραγωγή του.

Ακολούθησε βράβευση των δύο συγγραφέων του βιβλίου, όπως επίσης, και των υπολοίπων συντελεστών που βοήθησαν στην ολοκλήρωση της έκδοσης. Συγκεκριμένα, παρέλαβαν έπαινο για τη συμβολή τους στην παρασκευή των γλυκών που χρησιμοποιήθηκαν για τη φωτογράφηση οι σπουδαστές ζαχαροπλαστικής, Λέιλα Αλ – Μπουχαραλή, Νίκος Αποστολόπουλος, Αλέξανδρος Βομβίλας, Βιργινία Μιχαηλίδου, Αριάν Μουτσάι, Ευδοξία Πογιαράν και Βασίλης Τσεκούρας.
Επίσης, παρέλαβαν τιμητικές διακρίσεις η Χριστίνα Σταυριανάκη, φωτογράφος, η Ευαγγελία Καρβέλα, επιστημονική συνεργάτης, και οι επιμελήτριες της έκδοσης, Μαρίτα Τραγούτση και Χριστίνα Λογκάκη.

Το βιβλίο αποτελεί έναν ολοκληρωμένο οδηγό για όποιον ενδιαφέρεται να μάθει την τέχνη της υψηλής ζαχαροπλαστικής. Αναφέρεται σε ζαχαροπλάστες, επαγγελματίες, σπουδαστές και ερασιτέχνες και υπόσχεται να συμβάλλει ουσιαστικά στην εξέλιξη των τεχνικών και των παρασκευασμάτων τους, ενώ παράλληλα έχει σκοπό να τους βοηθήσει να διακρίνουν την πραγματική απόλαυση του να είναι κανείς ζαχαροπλάστης.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.