Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Η Μαρία Τζίτζη, χημικός και οινολόγος της σχολής,χρίστηκε Chevalier dans l ordre du Merite Agricole

4 Μαρτίου, 2015 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

 Maria Tzitzi (2)Ο δικός μας άνθρωπος, η χημικός και οινολόγος Μαρία Τζίτζη, έλαβε τον επίσημο τίτλο του Chevalier dans l’ordre du Merite Agricole de la Republique Francaise.  Η επίσημη απονομή του αριστείου έγινε την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στο Champs-Élysées, στο εστιατόριο Fouquet’s,  ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο Παρίσι που έχει συνδέσει το όνομά του με τον πολιτισμό,  την  τέχνη και τον κινηματογράφο.

Η απονομή του μεταλλίου, στο όνομα της Γαλλικής Δημοκρατίας,  έγινε από τον  πρώην διευθυντή του Εθνικού Γαλλικού Ινστιτούτου,  Alex Schaffer,  υπεύθυνου για την αγροτική ανάπτυξη- ΙNRA στο Colmar (Alsace). Ο κ. Schaffer είναι οινολόγος , έχει διατελέσει πρόεδρος της ‘Ενωσης Οινολόγων της Γαλλίας και φέρει το αξίωμα του Officier dans l ordre du Merite Agricole.

H απονομή έγινε παρουσία των 130 διεθνών κριτών από τη Γαλλία και όλον τον κόσμο, που συμμετέχουν στον διεθνή διαγωνισμό κρασιού Vinalies , που έγινε στο Παρίσι από τις 27/2-2/3. Η επιλογή να γίνει η απονομή σ’ αυτό το διάστημα κρίθηκε αναγκαία, αφού  η πρόταση για τη διάκριση είχε γίνει από την Ένωση Γάλλων οινολόγων , και ειδικά από τη διευθύντρια της ένωσης Beatrice Da Ros, ως επιβράβευση για το ήθος της κ. Τζίτζη, την προσφορά της στο γνωστικό της αντικείμενο αλλά και την αγαστή συνεργασία της με τους οινολόγους της Γαλλίας επί 15ετίας.

Θερμά συγχαρητήρια στην οινολόγο μας, Μαρία Τζίτζη,  για τη μοναδική αυτή διάκριση.

[ozy-gallery ids=”]

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.