Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Παρουσίαση κρασιών από το κτήμα Εύχαρις

1 Απριλίου, 2013 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Τα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος Εύχαρις, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν οι σπουδαστές μας στη διάρκεια της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Απριλίου στο εστιατόριο – bar της σχολής LE MONDE.

Ο ιδιοκτήτης του κτήματος, κ. Χάρης Αντωνίου και ο οινολόγος, κ. Γρηγόρης Σκοπελίτης μας παρουσίασαν έξι ετικέτες του κτήματος.

 

 

Το κτήμα βρίσκεται μόλις 60 χλμ. έξω από την Αθήνα στην περιοχή των Μεγάρων και διαθέτει 180 στρέμματα αμπελώνων σε 400 μ. υψόμετρο. Εκεί ο κ. Αντωνίου και η σύζυγός του Εύα – Μαρία Μπέμε φύτεψαν το 1988 τα πρώτα αμπέλια, τα οποία σήμερα έχουν μετατραπεί στον σύγχρονο αμπελώνα, που μαζί με το μοντέρνο οινοποιείο αποτελούν το κτήμα Εύχαρις.

Οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα εξής κρασιά: Domaine Evharis λευκό, : Domaine Evharis κόκκινο, Syrah Evharis κόκκινο, Assyrtiko Evharis Surlie, Eva sparkling wine και Epilogos και να τα σχολιάσουν μαζί με τον κ. Αντωνίου και τον κ. Σκοπελίτη, οι οποίοι τους έδωσαν πληροφορίες τόσο σχετικά με τα χαρακτηριστικά των κρασιών όσο και σχετικά με τις διαδικασίες οινοποίησης και εμφιάλωσης.

Ευχαριστούμε θερμά το κτήμα Εύχαρις και ειδικότερα τους κ.κ. Αντωνίου και Σκοπελίτη για την εξαιρετική παρουσίαση.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.