Success Stories

Μανώλης Σαρρής

Mάγειρας, Assistant Chef Simul Restaurant
Νικητής Masterchef 2019, Απόφοιτος 2012

Απόφοιτος Μαγειρικής 2012

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική;

Το μικρόβιο είχε μπει από πολύ νωρίς μέσω της οικογένειας, όπου το φαγητό κυριαρχούσε και ήταν το μέσο εκδήλωσης της αγάπης ανάμεσά μας.

Τι αποκόμισες από τις σπουδές σου στη LE MONDE;

Η LE MONDE μου έδωσε τα θεμέλια της επαγγελματικής πορείας μου και την απαραίτητη γνώση και βάσεις για να προχωρήσω και να ακολουθήσω αυτό που αγαπάω.

Πώς ή ποιο ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;

Πρώτη φορά που μπήκα σε επαγγελματική κουζίνα ήταν η πρώτη μου πρακτική, μέσω της LE MONDE, στο ξενοδοχείο SUN BEACH της Ρόδου.

Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;

Θεωρώ πως κάθε επαγγελματική μου συνεργασία με βοήθησε να εξελιχθώ και να μάθω την μαγειρική σωστά. Σίγουρα όμως τα τέσσερα χρόνια στο Αμστερνταμ, έχοντας δουλέψει σε τρία εστιατόρια fine dining, ένα εκ των οποίων με αστέρι Michelin.

Φέτος αναδείχθηκες ο μεγάλος νικητής του Master Chef! Ποιά στοιχεία πιστεύεις σε βοήθησαν να κερδίσεις?

Το αντιμετώπησα απλά σαν ένα παιχνίδι, με πολύ μαγειρική, με στοχοπροσήλωση αλλα και ενθουσιασμό για την εκ των έσω εμπειρία που προσέφερε ο διαγωνισμός. Προσπάθησα να περάσω καλά και να καταφέρνω να κάνω μικρά σταθερά βήματα προς τον τελικό.

Πως νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;

Είμαι πια απόλυτα σίγουρος πως το αγαπάω πραγματικά, προσπαθώ να μαθαίνω συνεχώς και δεν σκοπέυω να τα παρατήσω ποτέ.

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με τη μαγειρική;

Να το αγαπήσει πραγματικά, να μάθει την τέχνη δίπλα σε ανθρώπους που την αγαπόυν εξίσου, να έχει όρεξη για δουλειά, πείσμα και πειθαρχία, όταν πρέπει.

Ποια είναι τα επαγγελματικά σου σχέδια για το άμεσο μέλλον;

Αρχικά χρειάζομαι λίγο χρόνο να προσαρμοστώ πίσω στην Ελλάδα μετά από τέσσερα χρόνια στο εξωτερικό αλλά και μετά την εμπειρία του παιχνιδιού. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να μπω σύντομα σε κουζίνες, να δουλέψω και να ευχαριστήσω τον κόσμο με καλό φαγητο.

Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι;

Ευχαριστώ θερμά όλους τους ανθρώπους της σχολής για την τεράστια στήριξή τους από την πρώτη μέρα των σπουδών μου, μέχρι και σήμερα!

Σε ευχαριστούμε πολύ Μανώλη!
Εγώ σας ευχαριστώ πολύ!

Αύγουστος 2019

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.