Success Stories

Ανδρέας Λαγός

Δημιουργός του 360 concept nomad, Απόφοιτος 2000

Απόφοιτος Μαγειρικής Τέχνης 2000


Ο Ανδρέας Λαγός γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο. Σπούδασε στην Αθήνα μαγειρική και ζαχαροπλαστική στη σχολή “LE MONDE”. Έμαθε ότι «όποιος δουλεύει, κάνει λάθη» κάτι που θυμάται ακόμα και τώρα όταν ηγείται σε μια κουζίνα και  μεταφέρει τις γνώσεις του στην μπριγάδα του. Στα 19 του κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μεσογειακής Μαγειρικής στην Κρήτη.  Η συνεργασία του με την ομάδα του εστιατορίου “Αριστερά-Δεξιά” καθόρισε την εξέλιξη του και του έδωσε την ευκαιρία να δουλέψει σε σημαντικά εστιατόρια όπως η “Τομάτα” στη Σαντορίνη και ο “Αστερίας” στο Sani Resort της Χαλκιδικής, όπου ήταν ο head chef. Θέλει να βλέπει και να σπουδάζει δια βίου τη μαγειρική πολύπλευρα – και στους… ματωμένους πάγκους της κρατικής Σχολής Κρέατος και στην… κουζίνα-χειρουργείο του Ritz στο Παρίσι, κάνοντας σεμινάρια γαλλικής παραδοσιακής μαγειρικής. Η ανάγκη του, ως chef, να βγαίνει από τον μικρόκοσμο της κουζίνας του και να μοιράζεται την αγάπη του και τις γνώσεις του για το φαγητό, τον οδήγησαν στο “360 concept  nomad by Andreas Lagos”. Με την υπογραφή του nomad συνεχίζει δυναμικά να μαγειρεύει για  high-tea private parties,  brunches ή dinners και να μεταδίδει στους λάτρεις της δημιουργικής κουζίνας την εμπειρία του και τις γνώσεις του μέσα από μαθήματα μαγειρικής, τόσο για ιδιώτες όσο και για εταιρείες. Δημιούργησε πρόσφατα μια ιδιαίτερα προσεγμένη υπηρεσία catering με στόχο να προσφέρει σωστό φαγητό σε εκδηλώσεις και parties. Συνεργάζεται σε συμβουλευτικό και οργανωτικό επίπεδο με εστιατόρια, ξενοδοχεία, delicatessen. Όταν δεν μαγειρεύει, γράφει συνταγές για περιοδικά και sites γαστρονομίας. Συμμετέχει επίσης σε προγράμματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης εταιριών και οργανισμών όπως πρόληψης και ενημέρωσης κατά της παιδικής παχυσαρκίας. Ετοιμάζει το πρώτο του βιβλίο και ταξιδεύει για να εξερευνήσει  το μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας της μαγειρικής, που ονομάζεται Μεσογειακή κουζίνα.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το επάγγελμα της μαγειρικής;
Η μαγειρική υπήρχε πάντα στην ζωή μου. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου με μάγευαν οι μυρωδιές του φαγητού που μαγειρευόταν στην κουζίνα του σπιτιού μας στη Σάμο, τα φρέσκα υλικά που παίρναμε κάθε πρωί από το μποστάνι μας, τα χρώματα, οι γεύσεις. Πάντα ήθελα να είμαι κοντά στην κατσαρόλα που έβραζε και στον φούρνο που έκαιγε, να βλέπω τα μακαρόνια από το πακέτο να μαλακώνουν και να παρατηρώ πώς φουσκώνει και χρυσώνει το κέικ μέσα στη ζεστασιά. Ήταν από τότε δεδομένο για μένα, ότι θα γίνω chef.

Γιατί επέλεξες τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE για να σπουδάσεις;
Γνώρισα τον όμιλο Le Monde από ένα έντυπο που έλαβα στο σχολείο και ένιωσα αμέσως ότι εκεί θέλω να σπουδάσω τη μαγειρική. Έκανα βέβαια και την απαραίτητη έρευνα πριν αποφασίσω, αλλά τελικά με κέρδισε η οργάνωση, ο επαγγελματισμός και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του ομίλου.

Μετά το τέλος της φοίτησής σου στο πρόγραμμα Επαγγελματικής Μαγειρικής, συνέχισες τις σπουδές σου στο εξωτερικό;
Ταξίδεψα και ταξιδεύω στο εξωτερικό για να γνωρίσω τους chefs που θαυμάζω και να δουλέψω στις κουζίνες τους. Έχω κάνει, επίσης, σεμινάρια μαγειρικής στη Γαλλία.

Πώς θα έλεγες ότι σε βοήθησε η εμπειρία σου στο εξωτερικό στη μετέπειτα επαγγελματική σου σταδιοδρομία;
Είναι αδιαμφισβήτητα μια πολύτιμη εμπειρία, η οποία έχει εξελίξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνομαι τις πρώτες ύλες, το πώς δημιουργώ νέες συνταγές ακόμα και το πώς επιλέγω τους συνεργάτες μου.

Ποιά είναι η επαγγελματική εμπειρία σου μέχρι σήμερα;
Σπούδασα μαγειρική και ζαχαροπλαστική στη σχολή “Le Monde”.  Η συνεργασία μου με την ομάδα του εστιατορίου “Αριστερά-Δεξιά” μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω σε σημαντικά εστιατόρια όπως η “Τομάτα” στη Σαντορίνη και ο “Αστερίας” στο Sani Resort της Χαλκιδικής, όπου ήμουν ο head chef. Δημιούργησα το 360 concept  “nomad by Andreas Lagos” μέσα απο το οποίο μαγειρεύω για high-tea private parties,  brunches ή dinners και μεταφέρω στους λάτρεις της δημιουργικής κουζίνας την εμπειρία και τις γνώσεις μου μέσα από μαθήματα μαγειρικής τόσο για ιδιώτες όσο και για εταιρείες. Συνεργάζομαι σε συμβουλευτικό και οργανωτικό επίπεδο με εστιατόρια, ξενοδοχεία, delicatessen.
Δημιούργησα πρόσφατα μια ιδιαίτερα προσεγμένη υπηρεσία catering με στόχο να προσφέρω σωστό φαγητό σε εκδηλώσεις και parties.

Ποια θα έλεγες ότι είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του επαγγέλματος;
Είναι μια δουλειά γεμάτη δημιουργικότητα και έκφραση. Επίσης η επικοινωνία με τον κόσμο και το γεγονός ότι μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει  τις γνώσεις και την εμπειρία του σε διαφορετικούς τομείς σε σχέση με το φαγητό και τη διατροφή,  κάνουν αυτό το επάγγελμα πολυδιάστατο και συναρπαστικό.
Τα μειονεκτήματα περιορίζονται στο ξεκίνημα, όπου απαιτείται να αφιερώσει κάποιος αρκετό χρόνο και κόπο μέσα σε κουζίνες κάνοντας ακόμα και τις πιο “άχαρες” δουλειές.

Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα;
Δημιουργικότητα, φαντασία, όρεξη για πολύ δουλειά, αγάπη για αυτό που κάνει και πάθος για τη σωστή διατροφή.

Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι, που πιθανόν να παραλείψαμε και το οποίο θα ήθελες να αναφέρεις;
Θα ήθελα να συμβουλέψω τα νέα παιδιά που επέλεξαν να ασχοληθούν με αυτό το επάγγελμα, να το αγαπήσουν, να εξαντλήσουν  όλα τα εφόδια που τους προσφέρονται και να το εξασκήσουν με πάθος και όρεξη για δημιουργία και προσφορά.

photo

http://www.andreaslagos.com

 Οκτώβριος 2013

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.