Success Stories

Νίκος Θωμάς

Chef Patron, Simul Restaurant, Απόφοιτος 2009

 Απόφοιτος Μαγειρικής Τέχνης 2009

 

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική;

 Η ενασχόληση μου με τη μαγειρική ήταν τυχαία. Καθώς ήμουν φοιτητής στην Αθήνα, στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας και παράλληλα ντράμερ σε μπάντα, ήρθε η στιγμή που έπρεπε να βγάλω κάποια παραπάνω λεφτά.  Ένας φίλος με προσκάλεσε να μπω στην κουζίνα και νομίζω από τοτε δεν βγήκα ποτέ ξανά.

 Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για σένα που θυμάσαι από τις σπουδές σου;

Καθώς δούλευα ήδη 2 χρόνια πριν ξεκινήσω στη LE MONDE, είχα καταλάβει ότι μου αρέσει πολύ και ετσι έδωσα αρκετό βάρος. Νομίζω το πιο σημαντικό κομμάτι, είναι η γνωριμία μου με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου.

 Πώς ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;

Το ξεκίνημα σε αυτή τη δουλειά ήταν λίγο «χαλαρό» θα τολμήσω να πω, καθώς παράλληλα έκανα κι άλλα πράγματα και ήμουν και λίγο ατίθασος νέος. Οι δυσκολίες ξεκίνησαν όταν μέσα μου συνειδητοποίησα ότι η μαγειρική θα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου από δω και πέρα.

Σήμερα που βρίσκεσαι;

Νιώθω ευλογημένος που αυτή τη στιγμή που μιλάμε, μπορώ να έχω τον δικό μου χώρο στο κέντρο της Αθήνας, στο Simul. Παράλληλα είμαι FnB Μanager  στο Master chef και consulter chef στα Kapsaliana Village στο Ρέθυμνο και στο Privillege στην Αθήνα.

Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;

Πρώτος σημαντικός σταθμός σίγουρα είναι όταν στα 29, μου δόθηκε η ευκαιρία να αναλάβω ένα 5άστερο ξενοδοχείο στη Ζάκυνθο και ο δεύτερος πιο σημαντικός, το άνοιγμα του δικού μου εστιατορίου.  Από εκεί και πέρα θα ήθελα να πω ότι σημαντικοί είναι οι άνθρωποι που γνωρίζεις στην πορεία σου και μαζί με αυτούς διαμορφώνεις το μέλλον.

Πώς νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;

Δεν θα σας κρύψω ότι υπάρξανε 2 φορές που σκέφτηκα να τα παρατήσω σε αυτά τα χρόνια και οι λόγοι δεν ήταν ούτε οι πολλές ώρες εργασίας, ούτε οι δυσκολίες της δουλειάς.  Αφού ξεπεράσαμε αυτές τις κρίσεις, αισθάνομαι ακόμα σαν μικρό παιδί και προσπαθώ να εξελίσσομαι μέρα με τη μέρα.

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με το επάγγελμά σου;

Θα πρότεινα να το σκεφτεί πολύ καλά, καθώς ξέρετε καλά ότι απλά καθημερινά πράγματα δεν υπάρχουν στη ζωη ενός μάγειρα (σκ, αργίες, διακοπές) αλλά από εκεί και πέρα εάν το συνειδητοποιήσει και θέλει να ακολουθήσει αυτόν τον κλάδο, θα ζήσει μαγικές και δημιουργικές  στιγμές.

Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι;

Ελπίζω εμείς και η νέα γενιά, να καταφέρουμε να φέρουμε την ελληνική γαστρονομία εκεί που της αξίζει, ανάμεσα στις κουζίνες του κόσμου.

 

Νίκο ευχαριστούμε πολύ!

Ιούνιος 2020

 

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.