Νέα, ανακοινώσεις

LE MONDE Κορυφαίοι Απόφοιτοι – Γκίκας Ξενάκης [NEW VIDEO]

28 Αυγούστου, 2020 - Νέα, ανακοινώσεις

 

Την προσωπική του επαγγελματική διαδρομή στον χώρο της γαστρονομίας και την μεγάλη του αγάπη για την ελληνική κουζίνα μας αφηγείται ο διακεκριμένος απόφοιτος της Σχολής, Γκίκας Ξενάκης και πολυβραβευμένος head chef του εστιατορίου Aleria.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θήβα. Οι έντονες παιδικές αναμνήσεις του από την ελληνική ύπαιθρο, η ενασχόληση με τη φύση, το ψάρεμα τα Σαββατοκύριακα αλλά και η κουζίνα της μαμάς του, τον επηρέασαν πολύ αργότερα στη μαγειρική του φιλοσοφία, η οποία περιστρέφεται γύρω από τα φρέσκα, αγνά προϊόντα και την εντοπιότητα.

“Η ελληνική κουζίνα για μένα, είναι η κουζίνα των υλικών”

“Η πρώτη επαφή με τον κόσμο της μαγειρικής και των υλικών ήταν στη σχολή LE MONDE”

“Η φοίτησή μου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην πορεία μου μέχρι σήμερα”

Αφού αποφοίτησε από τη LE MONDE, συνειδητοποίησε πως η επαγγελματική ζωή του θα ήταν πλέον άρρηκτα συνδεδεμένη με τη γαστρονομία. Πέρασε από πολλές και σημαντικές κουζίνες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό όπου δούλεψε μαζί με σπουδαίους chef. Από το 2012 είναι head Chef στο εστιατόριο Aleria, όπου δίνει το ιδιαίτερο μαγειρικό του στίγμα μέσα από πιάτα που συνδυάζουν εικόνες από τα ταξίδια του στον κόσμο με τη φιλοσοφία της νέας ελληνικής κουζίνας, την οποία πρεσβεύει με πάθος.

Τα τελευταία χρόνια επέστρεψε στη σχολή από όπου αποφοίτησε και πλέον διδάσκει την τέχνη της μαγειρικής ως καθηγητής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, αποτυπώνοντας την ελληνική γαστρονομική παράδοση και τον πλούτο της ελληνικής γης με το ξεχωριστό, δημιουργικό στυλ του.

Μάθε περισσότερα για τον Γκίκα Ξενάκη εδώ

 

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.