Success Stories

Γκίκας Ξενάκης

Executive Chef
ALERIA

gikas xenakis le monde2

Εxecutive chef στο εστιατόριο ALERIA

Απόφοιτος Μαγειρικής Τέχνης 2003

 


 

 

 

 

 

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μαγειρική;

Με τη μαγειρική ασχολήθηκα εντελώς τυχαία, μετά από παρότρυνση του πατέρα μου. Ήθελα να σπουδάσω διοίκηση επιχειρήσεων και δεν κατάφερα να συγκεντρώσω την επιθυμητή βαθμολογία για να περάσω στην σχολή. Θα προσπαθούσα ξανά του χρόνου. Στο διάστημα αυτό, ο πατέρας μου μού πρότεινε να ασχοληθώ με τη μαγειρική. Ξεκίνησα δοκιμαστικά στη LE MONDE και όπως καταλαβαίνετε, δεν ξαναέδωσα ποτέ πανελλήνιες. Ήταν το επάγγελμα που ήθελα να κάνω.

Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για σένα που θυμάσαι από τις σπουδές σου;

Για εμένα το πιο σημαντικό ήταν το ήθος των ανθρώπων στη σχολή μου, κατά τη διάρκεια των σπουδών μου. Μέσα από αυτούς τους ανθρώπους, αγάπησα το επάγγελμα.

 Πώς ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;

Ιδανικό θα έλεγα. Έκανα την πρακτική μου στο St. Nicolas Bay, ένα ποιοτικό ξενοδοχείο 5 αστέρων, όπου είδα και στην πράξη ότι αυτό είναι το επάγγελμα που ήθελα να κάνω. Κατάλαβα από νωρίς ότι να για φτάσεις κάπου ψηλά, θα πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά και να κάνεις πολλές θυσίες.

Σήμερα που βρίσκεσαι;

Βρίσκομαι τα τελευταία έξι χρόνια στο εστιατόριο Aleria. Η κουζίνα που κάνουμε είναι υψηλή ελληνική κουζίνα. Παράλληλα με αυτό, δραστηριοποιούμαι και ως σύμβουλος εστίασης σε ξενοδοχεία και εστιατόρια ανά την Ελλάδα. Και φυσικά, και ως καθηγητής στη LE MONDE.

Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;

Είναι όλα τα εστιατόρια που δούλεψα για να φτάσω εδώ που είμαι σήμερα. Μερικά από αυτά είναι το θρυλικό Boschetto, η Σπονδή, το Aleria όπου ηγούμαι στην κουζίνα του τα τελευταία έξι χρόνια.

Πως νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;

Θα έλεγα ευτυχισμένος. Είναι ένα επάγγελμα που όσα χρόνια και αν περάσουν , δεν το βαριέσαι ποτέ.

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με το επάγγελμά σου;

Θα πρέπει να γνωρίζει ότι είναι ένα αρκετά δύσκολο επάγγελμα και ότι χρειάζεται πολλές θυσίες για να φτάσεις κάπου. Χρειάζεται υπομονή, επιμονή και αφοσίωση.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.