Νέα, ανακοινώσεις

Η LE MONDE “ταξίδεψε” στη Σαντορίνη

24 Μαΐου, 2013 - Νέα, ανακοινώσεις

Η LE MONDE “ταξίδεψε” στη Σαντορίνη για το «2013 ΕΤΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου η εκδήλωση Τοπικά προϊόντα – Διεθνής απόλαυση στο πλαίσιο του «Σαντορίνη – έτος Γαστρονομίας 2013».

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο Αρχοντικό Μαρκεζίνη, σε έναν υπέροχα ανακαινισμένο χώρο, με την σύσσωμη παρουσία εκπροσώπων των φορέων του νησιού: Δήμου Θήρας, Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, Ένωση Εστιατόρων Σαντορίνης, πολλών επαγγελματιών της εστίασης, ανάμεσα στους οποίου βρίσκονταν και πολλοί απόφοιτοι της σχολής.

Οι καθηγητές της σχολής LE MONDE κ Αχιλλέας Παναγούλης executive chef – καθηγητής μαγειρικής, Μάκης Καλόσακας executive chef – καθηγητής μαγειρικής και η χημικός -οινολόγος της σχολής κ. Μαρία Τζίτζη παρουσίασαν νέους τρόπους ανάδειξης των σαντορινιών προϊόντων, καθώς και τους συνδυασμούς τους με τα υπέροχα κρασιά της Σαντορίνης.

Οι συνταγές που παρουσιάσθηκαν ήταν:
Φιλέτα μπαρμπουνιού με καπνιστή «ηφαιστειακή» φάβα και αφρό κάπαρης
Γλυκιά μπάρα σοκολάτας με γλυκό μελιτζανάκι και σορμπέ βινσάντο με μελισσόχορτο

Τα κρασιά που συνόδευσαν τις συνταγές προήλθαν από τα οινοποιεία:
Boutari
Canava Roussos
Kasteli Wines
Santo Wines – Ένωση Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων
Γαία Οινοποιητική
Κτήμα Αργυρού
Κτήμα Σιγάλα
Οινοποιείο Γαβαλά
Οινοποιείο Αρτέμη Καραμολέγκου
Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου
Οινοποιείο Χατζηδάκη

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα οινοποιεία για την υποστήριξη τους.

Ο Εκπαιδευτικός όμιλος LE MONDE θέλει να συγχαρεί το Δήμαρχο Σαντορίνης κ. Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος για την σπουδαία πρωτοβουλία και να ευχαριστήσει θερμά το Δήμο Σαντορίνης, την Ένωση Ξενοδόχων Σαντορίνης, τον Σύλλογο Εστιατόρων Θήρας, τους επαγγελματίες του νησιού και τους αποφοίτους της σχολής που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την παρουσίαση.

Επίσης, ευχαριστεί θερμά τον κ. Ανδρέα Πατινιώτη και το προσωπικό του Αρχοντικού Μαρκεζίνης και του Volcano View για τη θερμή υποδοχή, φιλοξενία και υποστήριξη της εκδήλωσης.

Δημοσιεύθηκε: 24/5/2013

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.