Νέα, ανακοινώσεις

Η LE MONDE στις “Ημέρες Γαστρονομίας” στο Μουσείο Μπενάκη

23 Μαΐου, 2013 - Νέα, ανακοινώσεις

Την Παρασκευή 24, το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 θα λάβει χώρα στο Μουσείο Μπενάκη μια μοναδική γαστρονομική εκδήλωση, οι «Ημέρες Γαστρονομίας» που στόχο έχουν να παρουσιάσουν την ταυτότητα της ελληνικής γαστρονομίας, δίνοντας, ωστόσο, τη δυνατότητα συνάντησης σε όλους όσους ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της γαστρονομίας.

 

imeres_gastronomiasΑυτός είναι ο λόγος που το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων των ημερών γαστρονομίας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, προγράμματα γευσιγνωσίας και μαγειρικής με δημοφιλείς chefs, έκθεση και γευσιγνωσία με προϊόντα επιλεγμένων ελληνικών παραγωγών, bartenting night με βραβευμένους mixologists, ομιλίες με θέματα όπως αρχιτεκτονική και γαστρονομία, culinary storytelling, ο ρόλος των media στην διαμόρφωση γαστρονομικής κουλτούρας, food blogging, σεμινάρια food styling και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα.

Σπουδαστές και καθηγητές της σχολής LE MONDE θα βρίσκονται εκεί και τις τρεις ημέρες υποστηρίζοντας τα food stages στα οποία θα μαγειρέψουν δημοφιλείς chefs.Ταυτόχρονα οι καθηγητές μαγειρικής τέχνης, Ηλίας Αναστασιάδης και Βασίλης Πορής θα μαγειρέψουν live στα food stages την Παρασκευή 24 Μαΐου 17.30 – 19.30 και την Κυριακή 26 Μαΐου 18.00 -20.00 αντίστοιχα. Επίσης, καθηγητές της σχολής μας θα συμμετέχουν σε ομιλίες που θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 26 Μαΐου 13.45 – 14.45 ο καθηγητής ξενοδοχειακών σπουδών της LE MONDE και ιδιοκτήτης ξενοδοχείων, Γιάννης Βελαλής θα μιλήσει για τον ρόλο των food tours ενώ στις 19.30 – 21.30 ο καθηγητής μαγειρικής τέχνης της σχολής μας, Μιχάλης Ντουνέτας θα συμμετέχει στην συζήτηση με θέμα: Γαστρονομική Διπλωματία, η διεθνής απήχηση της New Greek Cuisine.

Είναι πάντοτε χαρά μας να συμμετέχουμε και να υποστηρίζουμε ενεργά τέτοιου είδους δράσεις που στόχο έχουν να προβάλλουν την απίστευτη δυναμική της ελληνικής γαστρονομίας.Ευχαριστούμε θερμά τους καθηγητές, Ηλία Αναστασιάδη, Γιάννης Βελαλής, Νόη Ιωαννίδου, Μιχάλη Ντουνέτα, Βασίλη Πορή, Θανάση Σωτηρόπουλο καθώς και όλους τους σπουδαστές που θα συμμετέχουν υποστηρίζοντας τις εκδηλώσεις του τριημέρου.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις «Ημέρες Γαστρονομίας» μπορείτε να επισκεφθείτε το www.imeres-gastronomias.gr.

Δημοσιεύθηκε: 23/5/2013

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.