Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Η σειρά Hotel & Tourism Professionals’ Lectures 2015 ξεκίνησε δυναμικά με τη διάλεξη «Χρηματοδότηση Μικρών & Μεσαίων Επιχειρήσεων. Όλα τα Μυστικά για ένα Επιτυχημένο Ξεκίνημα»

19 Ιανουαρίου, 2015 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

20150116_124049Τι γίνεται όταν θέλει ενας απόφοιτος της σχολής ν’ ανοίξει μια επισιτιστική επιχείρηση ή ένα ξενοδοχείο; Πώς θα ξεκινήσει να κάνει τα πρώτα του επιχειρηματικά βήματα;

Η κ. Ελένη Βασσάλου, καθηγήτρια οικονομικών του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, παρουσίασε την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου την πρώτη διάλεξη Hotel & Tourism Professionals’ Lectures με θέμα «Χρηματοδότηση Μικρών & Μεσαίων Επιχειρήσεων. Όλα τα Μυστικά για ένα Επιτυχημένο Ξεκίνημα».

Η κ. Βασσάλου παρουσίασε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει ένας απόφοιτος τουριστικής ειδικότητας που φιλοδοξεί να δημιουργήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση στον τομέα του τουρισμού.  Το σημαντικό, ωστόσο, σύμφωνα με την κ. Βασσάλου, είναι να αναγνωρίσει κανείς μέσα του την επιχειρηματική ιδέα που θα τον οδηγήσει στην επιτυχία γιατί όπως εξήγησε, η επιχειρηματικότητα είναι μέσα μας.

Στη συνέχεια χρειάζεται να λύσει τα πρακτικά ζητήματα όπως η εύρεση της χρηματοδότησης που θα του επιτρέψει να ξεκινήσει μια επιτυχημένη επιχείρηση.  Η κ. Βασσάλου παρουσίασε τις κλασικές αλλά και τις σύχρονες μορφές χρηματοδότησης υφιστάμενων και νέων-υπό σύσταση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο τρέχον ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»..

Η επόμενη διάλεξη με θέμα «Καταξιωμένες Ξενοδοχειακές Αλυσίδες» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015, 13.15-15.45, με εισηγητή τον κ. Δημήτρη Αντωνόπουλο, δημοσιογράφο, γευσιγνώστη, κριτικό κρασιού και εστιατορίων του περιοδικού «ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ».

Απευθύνεται μόνο στους εν ενεργεία σπουδαστές του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.