Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Παρουσίαση του κτήματος “Σπυρόπουλος” στη LE MONDE

16 Ιανουαρίου, 2015 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Κτήμα ΣπυρόπουλοςΜε ιδιαίτερη χαρά φιλοξενήσαμε στη σχολή για μια ακόμη φορά  τον κ. Νώντα Σπυρόπουλο, ιδιοκτήτη του ομώνυμου κτήματος, ο οποίος παρουσίασε στους σπουδαστές τα εξαιρετικής ποιότητας κρασιά του κτήματος.

Οι σπουδαστές μας δοκίμασαν, ανάμεσα στα πιο γνωστά κρασιά που παράγονται στο κτήμα, και τις νέες ετικέτες Φρουροί των Αμπελιών και είχαν την ευκαιρία να τα σχολιάσουν μαζί με τον οινοποιό.

Ο κ. Σπυρόπουλος μας μίλησε για τη σημασία της βιολογικής καλλιέργειας που εφαρμόζεται από την οικογένεια Σπυρόπουλου, ακολουθώντας τις αυστηρές προδιαγραφές που απαιτούνται για την εφαρμογή της και ανέλυσε τον τρόπο που παράγονται τα βιολογικά κρασιά καθώς και τα προτερήματά τους σε σχέση με τα κρασιά που παράγονται με απλή καλλιέργεια.

Οι αμπελώνες του κτήματος βρίσκονται στο κέντρο της Πελοποννήσου στο οροπέδιο της Μαντινείας σε 650 μέτρα υψόμετρο καθώς και στην περιοχή της Νεμέας σε υψόμετρο 400 μέτρων. Συνολικά καλλιεργούνται πάνω απο 500 στρέμματα με ποικιλίες όπως Μοσχοφίλερο, Αγιωργίτικο, Λαγόρθι, Merlot, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Chardonnay, Sauvignon blanc, Syrah και άλλες ποικιλίες.

Το κτήμα Σπυρόπουλος διαθέτει δύο οινοποιεία το ένα στην περιοχή της Αρχαίας Μαντινείας στο Nομό Αρκαδίας μέσα στη ζώνη ΟΠΑΠ της Μαντινείας και το δεύτερο στην περιοχή της Αρχαίας Νεμέας στο Nομό Κορινθίας, μέσα στη ζώνη ΟΠΑΠ της Νεμέας και σε ιδιόκτητο κτήμα της εταιρείας έκτασης 100 στρεμμάτων.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.