Success Stories

Γιώργος Κουφουδάκης

Food & Beverage Manager, La Madeleine Bistrot, Απόφοιτος 2019

Απόφοιτος 2019

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων;

Από 18 χρονών εργαζόμουν σε ξενοδοχεία, κυρίως, στο service αλλά ως ανήσυχη  φύση, παρακολουθούσα όλα τα τμήματα με μεγάλο ενδιαφέρον. Μου άρεσε από την αρχή ο μικρόκοσμος των ξενοδοχείων, η δομή τους αλλά και η επαφή με τους πελάτες. Δεν άργησε λοιπόν να μου γεννηθεί η επιθυμία για εκπαίδευση και εξέλιξη μέσα στον χώρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για σένα που θυμάσαι από τις σπουδές σου;

Θυμάμαι όλα τα events  της Σχολής στα οποία κατάφερα να συνεισφέρω με την παρουσία μου στο πρώτο έτος των σπουδών μου – παρουσιάσεις από διάφορα οινοποιεία, γεύματα στελεχών της Σχολής, εκθέσεις τουρισμού. Στο δεύτερο έτος, κατάφερα να αναλάβω όλα τα events που αναλάμβανε η Σχολή και να πάρω τη θέση του Μaître. Ήταν δύσκολο για εμένα, καθώς εργαζόμουν παράλληλα, αλλά η αγάπη μου για τον κλάδο δεν με σταμάτησε στιγμή.

Φυσικά δεν μπορώ να παραλείψω όλους εκείνους τους καθηγητές που με βοήθησαν να πετύχω τους στόχους μου, όπως και τους συμφοιτητές μου που έχω τη χαρά να συνεργάζομαι έως σήμερα.

Πώς ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;

Σε αυτό το σημείο μπορώ να πω ότι ήμουνα ιδιαίτερα τυχερός καθώς πριν καν ξεκινήσω τις σπουδές μου, εργάστηκα για αρκετά χρόνια σε ένα από τα ποιο αξιόλογα ξενοδοχεία της Ελλάδας, το Ιμαρέτ. Ήταν μεγάλο σχολείο για μένα, καθώς πιστεύω ότι ήταν και ο κύριος λόγος που ασχολήθηκα  επαγγελματικά αργότερα με τον χώρο των ξενοδοχείων. Συνεργάστηκα με εξαιρετικούς ανθρώπους του χώρου και ήρθα σε επαφή με πολλά τμήματα. Η κύρια ασχολία μου βέβαια ήταν τα επισιτιστικά, που αγαπώ ιδιαίτερα. Είχαμε μια πολύ συγχρονισμένη ομάδα σε επίπεδο συνεργασίας καθώς και ένα υψηλών απαιτήσεων πελατολόγιο. Απέκτησα αρκετές εμπειρίες, γνώσεις και γερές βάσεις για να συνεχίσω την πορεία μου.

Σήμερα που βρίσκεσαι;

Διάλεξα τον χώρο ενός εστιατορίου, κυρίως για την πρόκληση να βρίσκομαι σε μια managerial θέση που να χρειάζεται να κάνω περισσότερα πράγματα και να αναλάβω περισσότερες ευθύνες στον τομέα. Γιατί στο κομμάτι ενός μεμονωμένου εστιατορίου, ασχολείσαι με πολύ περισσότερα πράγματα.

Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;

Μετά το Ιμαρέτ δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω την εργασία μου στο εμβληματικό ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στην Αθήνα, καθώς και το Hilton Athens Hotel όπου εργάστηκα ένα μικρό χρονικό διάστημα κατά την άφιξη μου στην Αθήνα για να ξεκινήσω τις σπουδές μου.  Βέβαια, όπως κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του σε αυτό τον χώρο, βρέθηκα να εργάζομαι σεζόν στο ξενοδοχείο πέντε αστέρων Saint John Hotel Villas & Spa στη Μύκονο.

Πως νιώθεις για το επάγγελμα σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;

Είναι ένας χώρος πολύ ιδιαίτερος. Ουσιαστικά, παρέχεις υπηρεσίες και φιλοξενία σε ανθρώπους που έρχονται να διασκεδάσουν, να ξεκουραστούν,να γιορτάσουν. Αποκτάς μια αμφίδρομη σχέση μαζί τους. Όταν τους βλέπεις ευχαριστημένους, γεμίζεις θετική ενέργεια παρ’ όλη την κούραση, ενώ στην αντίθετη περίπτωση πεισμώνεις και προσπαθείς να γίνεις καλύτερος. Τα ξενοδοχεία είναι ένας ζωντανός οργανισμός, μια μεγάλη οικογένεια.

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με το επάγγελμά σου;

Ότι είναι ένα επάγγελμα με υψηλές απαιτήσεις, δύσκολα ωράρια και κούραση. Θα χρειαστεί κάποιος να κάνει αρκετές θυσίες στην προσωπική του ζωή για να εξελιχθεί. Είναι όμως και ένα επάγγελμα πολύ ενδιαφέρον, αφού συναναστρέφεσαι συνεχώς με διαφορετικούς ανθρώπους, γνωρίζεις νέα μέρη και συνεχώς εξελίσσεσαι.      

 

Ευχαριστούμε Γιώργο!

Σεπτέμβριος 2021

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.