Success Stories

Κωνσταντίνα Μακρυγιάννη

Executive Pastry chef, Athens Capital Center Hotel-MGallery Collection, Απόφοιτη 2014

Απόφοιτη Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας 2014


Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη ζαχαροπλαστική;

Από μικρή ηλικία μου άρεσε πολύ να καταφέρνω να μετατρέπω πρώτες ύλες είτε σε γλυκό είτε σε φαγητό που θα έδινε ευχαρίστηση στους οικείους μου καταναλώνοντάς το. Παρόλα αυτά η ιδέα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική, προέκυψε κατά τη διάρκεια των φοιτητικών μου χρόνων, στη σχολή Δημόσιας Διοίκησης, όπου ξεκίνησα να φτιάχνω γλυκά σχεδόν καθημερινά. Με γοήτευσε πολύ η πειθαρχία και η χημεία που κρύβεται σε αυτήν την τέχνη και εκεί κατάλαβα πόσο θα ήθελα να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα.

Υπάρχουν σημαντικά πράγματα για σένα που θυμάσαι από τις σπουδές σου;

Νομίζω πως απ’ όλα τα χρόνια των σπουδών μου, αυτό που δεν ξεχνάω ποτέ είναι τα πρόσωπα, οι καθηγητές μου. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE έχει επενδύσει πολύ σε αυτό και είχα την τιμή μέσα από τη Σχολή να γνωρίσω πολύ καλούς επαγγελματίες του χώρου που με βοήθησαν πολύ στην εξέλιξη της μέχρι τώρα πορείας μου.

Πώς ήταν το επαγγελματικό σου ξεκίνημα;

Το επαγγελματικό μου ξεκίνημα ήταν μεγάλο σχολείο για μένα, καθώς μπορούσα πλέον να εφαρμόσω τεχνικές που έμαθα από τη Σχολή, σε ζαχαροπλαστείο μεγάλης καθημερινής παραγωγής, αλλά και να μάθω νέες τεχνικές, γιατί η ζαχαροπλαστική είναι μια τέχνη που εξελίσσεται συνεχώς και αυτή είναι η γοητεία της. Επιπλέον, έμαθα τη σημαντικότητα του ομαδικού πνεύματος σε αυτό το επάγγελμα και νιώθω πολύ υπερήφανη γι’ αυτό.

Σήμερα που βρίσκεσαι;

Σήμερα έχω την τιμή να εργάζομαι στο νέο, πέντε αστέρων ξενοδοχείο της Αθήνας Athens Capital Center Hotel-MGallery Collection, ως executive pastry chef.

 Μπορείς να μας αναφέρεις τους πιο σημαντικούς σταθμούς της επαγγελματικής σου πορείας ως σήμερα;

Κάθε βήμα της επαγγελματικής μου πορείας είναι πολύ σημαντικό γιατί οπουδήποτε δουλέψεις σου δίνει μια εμπειρία και σε διαμορφώνει σε επαγγελματία, κρατώντας τα θετικά στοιχεία και εξελίσσοντάς τα στον επόμενο επαγγελματικό σταθμό. Η σεζόν που δούλεψα στο ξενοδοχείο Amanzoe καθώς και τα χρόνια στο ξενοδοχείο Electra Metropolis ήταν πολύ καθοριστικοί σταθμοί της πορείας μου, μέχρι τώρα.

Πώς νιώθεις για το επάγγελμά σου μετά από όσο καιρό ασχολείσαι με αυτό;

Νιώθω τυχερή που επαγγέλλομαι κάτι το οποίο αγαπάω πολύ και συνεχίζω να έχω την ίδια χαρά και λαχτάρα όταν μπαίνω σε ένα εργαστήριο, όπως όταν ήρθα για πρώτη φορά στη Σχολή. Αυτό το συναίσθημα, δεν το αλλάζω με τίποτα.

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θα αποφάσιζε να ασχοληθεί με το επάγγελμά σου;

Ό,τι θα έλεγα σε οποιονδήποτε με ρωτούσε για οποιοδήποτε επάγγελμα. Χρειάζεται να αγαπάς αυτό που κάνεις. Να έχεις υπομονή, πειθαρχία και να δουλεύεις σκληρά, έχοντας πάντα ταπεινοφροσύνη και ομαδικό πνεύμα. Αυτά τα στοιχεία, κατά τη γνώμη μου, φέρνουν την επαγγελματική πρόοδο.

Θα ήθελες να συμπληρώσεις κάτι;

Θα ήθελα να συμπληρώσω σε εκείνους που ξεκινούν τώρα σε αυτόν τον χώρο να μην σταματούν ποτέ να ονειρεύονται, να δημιουργούν, να έχουν όρεξη για συνεχή εκμάθηση, να θέτουν στόχους και να δουλεύουν σκληρά γι’ αυτούς, σεβόμενοι πάντα τους συναδέλφους τους και την ομάδα τους. Σίγουρα, θα υπάρξουν δυσκολίες και απογοητεύσεις, αλλά μέσα από αυτές αποκτάς γνώσεις οι οποίες σε δυναμώνουν και σε πεισμώνουν.

Ευχαριστούμε Νάντια!

Μάρτιος 2021

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.