Νέα, ανακοινώσεις

Food friends, food professionals,wine friends – σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για όλους!

22 Νοεμβρίου, 2013 - Νέα, ανακοινώσεις

photo deltio typouΟι αγαπημένες σειρές σεμιναρίων του εκπαιδευτικού ομίλου  LE MONDE food friends, food professionals, wine friends ξεκινούν δυναμικά για το έτος 2013-2014.
Το πρόγραμμα αρχίζει την Πέμπτη 28/11, με εισηγητή τον Άκη Πετρετζίκη, απόφοιτο της σχολής LE MONDE, ο οποίος διαγράφει την πορεία του στον χώρο της γαστρονομίας.
Μέχρι  τα Χριστούγεννα έχουν προγραμματιστεί σεμινάρια με τους καθηγητές / καθηγήτριες της Σχολής και καταξιωμένους  επαγγελματίες: κ. Τάσο Αλεξιάδη, κα. Νόη Ιωαννίδου,  κ. Γιώργο Γογόπουλο κ. Μιχάλη Ντουνέτα, κ. Χάρη Ψιλόπουλο, κ. Μαρία Τζίτζη και τον φιλοξενούμενο από την Γαλλία chef pâtissier Stevy Antoine της Σχολής Ferrandi – Paris.

Η ποικιλία των σεμιναρίων που θα παρουσιαστούν στη διάρκεια της φετινής σεζόν είναι μεγάλη και τα θέματα αναμένεται να συναρπάσουν!  Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή. Στις κρατήσεις θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τα σεμινάρια μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων είναι:

Πέμπτη    28 Νοεμβρίου         13.00 – 16.00    &     17.00 –20.00

Το χοιρινό –                     Άκης Πετρετζίκης                        

(60€)                   

Θα παρουσιαστεί ένα μενού με βάση το χοιρινό με στόχο να αναδεικνύεται η γευστική και θρεπτική του αξία, δημιουργώντας νόστιμους γευστικούς συνδυασμούς.  (Δυνατότητα επιλογής ωραρίου.

Τετάρτη    4 Δεκεμβρίου        17.30 – 20.30

Κρητική Κουζίνα –    Αναστάσιος Αλεξιάδης              

(40€)

Ένα μοναδικό οδοιπορικό γεύσης στην παραδοσιακή κουζίνα της Κρήτης που έχει γίνει γνωστή παγκοσμίως, τόσο για την απλότητά της όσο και για την υψηλή διατροφική της αξία από τον καθηγητή μαγειρικής της Σχολής .

Πέμπτη     5 Δεκεμβρίου        13.00 – 16.00     &     17.00  – 20.00 

Merry Christmas! Μενού των Χριστουγέννων – Άκης Πετρετζίκης 

(60€)

Θα παρουσιαστεί το πιο γιορτινό χριστουγεννιάτικο μενού για να απολαύσουμε μαζί με τους αγαπημένους μας! (Δυνατότητα επιλογής ωραρίου)

Παρασκευή     6 Δεκεμβρίου        14.00 – 17.00                   

Μανιτάρια –  Νόη Ιωαννίδου

(60€)           

Ένα σεμινάριο με θέμα τα μανιτάρια, ώστε να γνωρίσουμε τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά και να δούμε πώς μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε στην επαγγελματική κουζίνα!

Δευτέρα    9 Δεκεμβρίου        17.30 – 20.30   
Γνωρίστε το Advanced Professional  Diploma in Culinary Arts-    Γιώργος Γογόπουλος

(Δωρεάν μόνο για σπουδαστές εν ενεργεία)


Μια συλλογή από τις καλύτερες συνταγές που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια του Advanced Professional Diploma in Culinary Arts, του προγράμματος που έχει πραγματοποιηθεί ήδη 3 φορές με μεγάλη επιτυχία από τη σχολή LE MONDE και τη γαλλική σχολή Ferrandi – Paris. Μην το χάσετε!

Τετάρτη  11 Δεκεμβρίου     17.30 – 20.30

Ριζότο – Μιχάλης Ντουνέτας      

(50€)

Γρήγορο, κρεμώδες και γευστικό, το ριζότο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα στον κόσμο. Ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις και είναι εξαιρετικά απολαυστικό!Τα πιο εντυπωσιακά και νόστιμα ριζότο, περιμένουν να τα ανακαλύψετε.

Παρασκευή     13 Δεκεμβρίου         17.30 – 20.30 

Χριστουγεννιάτικοι κορμοί –             Χάρης Ψιλόπουλος              

(60€)

Ο κορμός είναι σίγουρα  από τα πιο αντιπροσωπευτικά γλυκά των Χριστουγέννων. Παρακολουθήστε πρωτότυπες συνταγές για το γλυκό που μπορεί να ολοκληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το εορταστικό τραπέζι!

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου       17.30 – 20.30 

Βασικές αρχές γευσιγνωσίας –Μαρία Τζίτζη      

(40€)

Στο πρώτο σεμινάριο της σειράς wine friends θα μάθουμε όλα τα μυστικά για να αναγνωρίζουμε τα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά ενός κρασιού.

Τρίτη     17 Δεκεμβρίου    10.00 – 13.00  (140€)  &  17.30 – 20.30  (60€)

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 10.00 – 13.00  (140€)&  17.30 – 20.30 (60€)

Πέμπτη    19 Δεκεμβρίου    13.30 – 16.30 (60€) &     17.30 – 20.30 (60€)

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 09.00 – 12.00  (60€)                                      

Η υψηλή ζαχαροπλαστική τέχνη…κατευθείαν από τη Γαλλία – Stevy Antoine  

Κατευθείαν από το Παρίσι και τα εργαστήρια της φημισμένης σχολής o chef pâtissier Stevy Antoine της Ferrandi – Paris έρχεται να μας δείξει  πώς να δημιουργούμε γλυκά που μένουν για πάντα στην μνήμη όσων τα δοκιμάζουν.Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μην το χάσετε!

Για τους εν ενεργεία σπουδαστές και αποφοίτους του εκπαιδευτικού ομίλου LE MONDE ισχύει έκπτωση 50% στις αναγραφόμενες τιμές.

Τα σεμινάρια food friends και food professionals συνεχίζονται μέχρι και τον Μάιο με ακόμη περισσότερα θέματα. Το πλήρες πρόγραμμα θα αναρτηθεί άμεσα στο site της σχολής www.lemonde.edu.gr.
Για κρατήσεις θέσεων: 210 8211700, [email protected]

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.