Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Διάλεξη με θέμα “Δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα”

6 Φεβρουαρίου, 2018 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

stefanos psimenos (3)

Με χαρά υποδεχθήκαμε τον κ. Στέφανο Ψημένο, ιδιοκτήτη της εκδοτικής εταιρείας Terrain Maps, ο οποίος παρουσίασε μια διάλεξη στο πλαίσιο Hotel & Tourism Professionals’ Lectures με θέμα “Δυνατότητες ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού στην Ελλάδα”.

Με πραγματικά παραδείγματα από την προσωπική του πορεία, ο κ. Ψημένος ανέλυσε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιμηκυνθεί η τουριστική δραστηριότητα στη χώρα μας, πέρα απο την καλοκαιρινή σεζόν, προσφέροντας δυνατότητες για τουρισμό σε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για πεζοπορία ή άλλου είδους αθλητικές και υπαίθριες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, ανέλυσε το παράδειγμα της Καλύμνου, ενός νησιού που παρόλο που δεν διαθέτει ιδιαίτερα όμορφες παραλίες έχει αναδειχθεί παγκοσμίως σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό για λάτρεις της αναρρίχησης λόγω της ιδιομορφίας των εδαφών της.

Ακολουθώντας το παράδειγμα αυτό, ο κ. Ψημένος τόνισε ότι μπορεί να δωθεί λύση στο πρόβλημα της εποχικότητας και προέτρεψε τους σπουδαστές να σκεφτούν νέες ιδέες που μπορούν να τους προσφέρουν επαγγελματική καταξίωση μέσα από τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Στέφανο Ψημένο για την παρουσίαση.

[ozy-gallery ids=”]

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.