Success Stories

Βασίλειος Πορής

Executive Chef Aegeon Beach Hotel, Απόφοιτος 2002

Απόφοιτος Μαγειρικής Τέχνης 2002,  Απόφοιτος DCT Λουκέρνης


Ο Βασίλης Πορής αποφοίτησε από το τμήμα Επαγγελματικής Μαγειρικής του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE το 2002. Αμέσως μετά, παρακολούθησε το πρόγραμμα υψηλής γαστρονομίας EUROCHEF της LE MONDE από όπου αποφοίτησε με επιτυχία. Το επόμενο βήμα ήταν η απόφαση να συνεχίσει τις σπουδές του στην Ελβετία και συγκεκριμένα στο DCT International Hotel & Business Management School.

Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του καθώς και την πρακτική του άσκηση στο εξωτερικό, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ξεκίνησε την καριέρα του. Εργάστηκε σε εστιατόρια όπως στο Cook Eat, Casa di Pasta, Akrotiri Boutique Club, Διόσκουροι. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως Executive Chef στο Aegeon Beach Hotel, ενώ παράλληλα διδάσκει στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE την τέχνη της μαγειρικής.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με το επάγγελμα της μαγειρικής;

Για εμένα η μαγειρική δεν είναι απλά ένα επάγγελμα είναι ένας τρόπος έκφρασης του εαυτού μου μέσα από τη δημιουργικότητα και τη συνεχή αναζήτηση νέων εμπειριών. Θέλοντας πάντα να βλέπω τους ανθρώπους γύρω μου να απολαμβάνουν και να χαίρονται με τα απλά πράγματα της ζωής όπως π.χ. το φαγητό, αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη μαγειρική.

Γιατί επέλεξες τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE για να σπουδάσεις;

Γιατί θεωρούσα και θεωρώ τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE, την καλύτερη επιλογή για μια επιτυχημένη πορεία στα τουριστικά επαγγέλματα. Η LE MONDE λειτούργησε και λειτουργεί σαν μια δεύτερη οικογένεια για μένα από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα σαν μαθητής.

 Μετά το τέλος της φοίτησής σου στο πρόγραμμα Επαγγελματικής Μαγειρικής συνέχισες τις σπουδές σου στο εξωτερικό;

Μετά το τέλος της διετούς φοίτησής μου στη LE MONDE, συνέχισα παρακολουθώντας το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης (EUROCHEF) της LE MONDE. Έπειτα οι μεταπτυχιακές μου σπουδές συνεχίστηκαν στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο DCT στη Λουκέρνη της Ελβετίας, αποκτώντας το Diploma in European Gourmet Cuisine and European Pastry & Chocolate.

 Πώς θα έλεγες ότι σε βοήθησε η εμπειρία σου στο εξωτερικό στη μετέπειτα επαγγελματική σου σταδιοδρομία;

Οι σπουδές μου στο εξωτερικό καθώς και η επαγγελματική εμπειρία που απέκτησα εκεί, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα επαγγελματική μου εξέλιξη. Γνώρισα διαφορετικές γαστρονομικές κουλτούρες, πολλούς έμπειρους chefs που με βοήθησαν να εξελιχθώ ως επαγγελματίας και να αγαπήσω ακόμα περισσότερο τη μαγειρική.

Ποια είναι η επαγγελματική εμπειρία σου μέχρι σήμερα;

Έχω εργαστεί σε εστιατόρια μεσογειακής και ελληνικής κουζίνας όπως: Casa di Pasta, Cook Eat, Akrotiri Boutique Hotel και Διόνυσος και  Διόσκουροι. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο εστιατόριο Dionyssos Zonar’s όπου εργάζομαι ως Executive Chef . Παράλληλα, είμαι καθηγητής στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE όπου διδάσκω μαγειρική τέχνη.

Ποια θα έλεγες ότι είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του επαγγέλματος;

Βασικό πλεονέκτημα θεωρώ τη συνεχή «κίνηση» του μυαλού ώστε να παράγει καινούριες, νόστιμες και ευφάνταστες συνταγές για τον κόσμο, όπως επίσης βέβαια και την ηθική ικανοποίηση από τα ενθαρρυντικά λόγια ενός ευχαριστημένου, από το φαγητό μου, πελάτη. Σαν μειονέκτημα θα ανέφερα την πραγματικά κοπιαστική εργασία και τις συνθήκες εργασίας που πάντα όμως με τους κατάλληλους συνεργάτες ξεπερνιούνται.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει κάποιος για να ασχοληθεί με αυτό το επάγγελμα;

Καταρχάς θα πρέπει να είναι οπλισμένος με υπομονή, επιμονή και θάρρος ώστε να αντέξει τη σκληρή φύση της δουλειάς μας. Επίσης θα πρέπει να έχει όρεξη για δημιουργία και συνεχή αναζήτηση. Τέλος, θα πρέπει να είναι ταπεινός και συνετός.

Ιούνιος 2013

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.