Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ LE MONDE

19 Δεκεμβρίου, 2018 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

ROK_5313-91
Νησιώτικος αέρας φύσηξε…την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου στη σχολή LE MONDE, καθώς υποδεχθήκαμε συνολικά 16 οινοποιεία από τα πανέμορφα νησιά του Αιγαίου που μας παρουσίασαν τις εμβληματικές ετικέτες κρασιών που παράγουν.
Οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά από την Τήνο, την Ικαρία, την Κω, τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Μήλο, την Πάρο, τη Σάμο, τη Σαντορίνη και τη Χίο. Η έκθεση κρασιών με τίτλο «Τα κρασιά του Αιγαίου στη LE MONDE” ξεκίνησε με μια θεωρητική παρουσίαση από την κ. Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Πρόεδρο της Ένωσης Οινοποιών Αμπελουργών Νησιών Αιγαίου και από τις καθηγήτριες του τομέα οινολογίας – sommelier της σχολής LE MONDE, κ. Μαρία Τζίτζη, κ. Χρύσα Γιατρά και κ. Μαρία Λαλίκου, οι οποίες ανέλυσαν τη μυθολογία γύρω από την παραγωγή κρασιών, τις ιδιαίτερες ποικιλίες και τη δυναμική των σύγχρονων κρασιών που παράγονται στο Αιγαίο.
Ακολούθησε γευστική δοκιμή των κρασιών από τους σπουδαστές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά και να ενημερωθούν σχετικά με τα ιδιαίτερα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστικά από τους εκπροσώπους των οινοποιών.
Τα οινοποιεία – μέλη της Ένωσης Οινοποιών Αμπελουργών Νησιών Αιγαίου που είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στην έκθεσή μας ήταν τα εξής: Αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλου, Αριούσιος, Αφιανέ, Βακάκης, Βαπτιστής, Βενετσάνος, Γαία, Κωνσταντάκης,. Μεθυμναίος, Μπουτάρη, Μωραϊτη, Σαββόγλου & Τσιβόλας, Τσαντίρη, Χατζηγεωργίου, Χατζηδάκης, Χατζημανώλη.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.