Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Συμμετείχαμε στην εκδήλωση «Η αυθεντική ελληνική γαστρονομία ως προορισμός. Συμπράττουμε για την ελληνική τουριστική ανάπτυξη» στη HO.RE.CA.

9 Φεβρουαρίου, 2015 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

omilia LE MONDE O δικός μας καθηγητής, κ. Γιάννης Πατεστής, συντονιστής ξενοδοχειακής διοίκησης της σχολής και συγγραφέας, συμμετείχε, εκπροσωπώντας τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE, ως ομιλητής στην εκδήλωση «Η αυθεντική ελληνική γαστρονομία ως προορισμός. Συμπράττουμε για την ελληνική τουριστική ανάπτυξη»  που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 10ης έκθεσης HO.RE.CA.  από τον ΣΕΤΕ και την εταιρεία Marketing Greece.

Η εκδήλωση στόχο είχε να τονίσει την επείγουσα ανάγκη για την όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην δυναμική της ελληνικής κουζίνας που την καθιστά μοχλό τουριστικής ανάπτυξης για τη χώρα μας.

Ο κ. Πατεστής μίλησε για την «αυθεντική ελληνική γαστρονομία» προσδιορίζοντας  αρχικά την έννοια του «αυθεντικού», και στη συνέχεια ανέλυσε τους βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να στηριχτεί ένας συνολικός σχεδιασμός της ελληνικής τουριστικής ανάπτυξης που να περιλαμβάνει και την αυθεντικότητα των γεύσεων και την τοπικότητα της ελληνικής κουζίνας.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης συμμετείχαν με ομιλίες και παρουσιάσεις διακεκριμένες προσωπικότητες, επαγγελματίες και εκπρόσωποι φορέων του γαστρονομικού επιχειρείν.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.