Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Το κρασί και τα ΜΜΕ

28 Μαρτίου, 2013 - Δραστηριότητες & Εκδηλώσεις

Μια όμορφη συζήτηση για το κρασί και την θέση του στο χώρο των ΜΜΕ, είχαμε την Τετάρτη 16 Μαΐου, στην σχολή LE MONDE, με σπουδαστές οινοχόους και μάγειρες.

Στο «στρογγυλό τραπέζι» που στήθηκε, η κα Μερόπη Παπαδοπούλου, διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού ΟΙΝΟΧΟΟΥ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, επίσημη προσκεκλημένη μας, δημιούργησε μια «συντακτική επιτροπή» με μέλη τους παρευρισκόμενους μαθητές και καθηγητές των οιχοοικών και οινολογικών μαθημάτων και το ταξίδι της «έκδοσης ενός νέου περιοδικού» ξεκίνησε.

 

 

Η συζήτησε ήταν ζεστή και φιλική. Κάποιες φορές γινόταν απόλυτα εξειδικευμένη, αφού η συντονίστρια γνωρίζει πολύ καλά τον χώρο, διευθύνοντας το πρώτο αμιγώς οινικό περιοδικό που ξεκίνησε να εκδίδεται στην Ελλάδα. Συχνά γινόταν καινοτόμα, αφού οι νέοι οινοχόοι , αλλά και μάγειρες, «συντάκτες» της νεοσύστατης αυτής «επιτροπής» έδιναν ένα διαφορετικό και σίγουρα πολύ μοντέρνο στίγμα.

«Να κάνουμε ένα περιοδικό μόνο για νέους», «να ξεκινήσουμε μια καμπάνια για την προώθηση του κρασιού στην νεολαία» είπε η Ευαγγελία. «Να διαφημίσουμε στους νέους στο κρασί, μέσα από την τηλεόραση , ώστε να πάρει μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά,» συμπλήρωσε ο Κώστας. «Να προτείνουμε τρόπους για να μπει δυνατά, το κρασί στα μπαράκια» υπογράμμισε ο Γιάννης. Και όλοι μαζί συμφωνήσαμε, πως εκτός από την πολιτιστική κληρονομιά που μας κληροδοτήθηκε για το κρασί, έχουμε ένα πολύ δυναμικό οινικό παρόν που θα πρέπει να το μάθουμε καλύτερα και να το διαδώσουμε παντοιοτρόπως, μέσα ή έξω από τα σύνορα μας.

Η πρώτη μας αυτή συζήτηση τελείωσε αλλά ανανεώσαμε το ραντεβού μας για μια ερχόμενη συνάντηση με νέες και φρέσκιες ιδέες για το κρασί στα Μέσα Ενημέρωσης. Ευχαριστούμε θερμά την κ. Παπαδοπούλου για την παρουσία της.

Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.