Μείωση σπατάλης τροφίμων στα ξενοδοχεία

Πώς συνδέεται το πιάτο μας με τον πλανήτη; Η σπατάλη τροφίμων αποτελεί ένα τεράστιο οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό πρόβλημα. Ένα στα τρία τρόφιμα πετιέται σε παγκόσμιο επίπεδο, και αυτό συμβαίνει όταν σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον πλανήτη υποσιτίζονται.

Ένας τομέας που φαίνεται έντονα αυτή η σπατάλη τροφίμων είναι και τα ξενοδοχεία. Με ποιον τρόπο μπορούμε να προμηθευτούμε, να προετοιμάσουμε και να σερβίρουμε φαγητό με έξυπνο τρόπο εξοικονομώντας χρήματα, πρώτες ύλες και εργατοώρες στον τομέα εστίασης; Οι επαγγελματίες μάγειρες μπορούν να συνεισφέρουν στη μείωση σπατάλης τροφίμων σε ένα ξενοδοχείο, κερδίζοντας παράλληλα και όλα τα παράπλευρα οφέλη που περιγράφονται παραπάνω.

Η κ. Βίκυ Μπαρμπόκα, Υπεύθυνη διατροφής προγραμμάτων WWF Ελλάς, θα παρουσιάσει ένα δίωρο σεμινάριο στο οποίο θα δούμε πώς συνδέεται η  διατροφή μας με τον πλανήτη και θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε πώς μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων στα ξενοδοχεία μέσα από το πρόγραμμα “WWF Hotel Kitchen”.

Tο σεμινάριο-webinar θα μεταδοθεί live streaming, μέσα από την πλατφόρμα ψηφιακής εκπαίδευσης LE MONDE με τη χρήση zoom webinar.

Απευθύνεται αποκλειστικά στους σπουδαστές της Σχολής και παρέχεται δωρεάν, ειδικά για την περίοδο του lockdown.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και θα ειδοποιηθείτε για τη συμμετοχή σας.

Περιορισμένες θέσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Εισηγητής:
Βίκυ Μπαρμπόκα
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Η Βίκυ Μπαρμπόκα εργάζεται στο WWF Ελλάς από το 2013. Είναι υπεύθυνη προγραμμάτων βιώσιμης διατροφής και αυτό το διάστημα ασχολείται με δράσεις μείωσης σπατάλης τροφίμων στα ξενοδοχεία, το catering και τα super markets.

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
9/03/2021 - 16:30 - 18:15
Κόστος: Δωρεάν/ Αποκλειστικά με εγγραφή
Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.