Έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον κ. Νίκο Μάνεση οινογνώστη, οινοσυγγραφέα και παραγωγό του documentary Pelican’s Watch – Η βάρδια του Πελεκάνου. Κοντά μας και η Lia Binzer, σκηνοθέτιδα του έργου. Ο “Don Vino” Νικος Μάνεσης, έχει ταξιδέψει πάνω από 870.000 χλμ σαρώνοντας τους ελληνικούς αμπελώνες και θα παρουσιάσει στους σπουδαστές, φίλους και επαγγελματίες του κρασιού, το βραβευμένο documentary.
Πρόκειται για ένα μοναδικό και πολυβραβευμένο έργο για την αμπελοκαλλιέργεια στο νησί της Σαντορίνης, όπου η παράδοση, το χρέος καθώς και η αγάπη για τα αμπέλια και το κρασί, ξετυλίγουν και διηγούνται τη δική τους μακρά ιστορία, πίσω από τα φώτα και την τουριστική δημοσιότητα του τόπου.
Παραγωγή: Studio Crocus/ ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΕΣΗΣ.

Θα υπάρξει συζήτηση και με τους δημιουργούς.

Περίληψη

Μια μικρή κοινότητα στο νησί της Σαντορίνης έχει ένα μοναδικό χρέος: να διατηρήσει την παράδοση της αμπελουργίας. Παρακολουθούμε δύο αμπελουργούς κι έναν οινοποιό, μέσα στην πορεία ενός ετήσιου κύκλου εργασιών στον αμπελώνα και το οινοποιείο. Ο Νίκος Πελεκάνος, ο Χρήστος Δαλμηράς και ο Πάρις Σιγάλας έρχονται αντιμέτωποι με αντιξοότητες και προβλήματα, που δεν οφείλονται μόνο στην οικονομική συγκυρία της εποχής, αλλά και σε πιέσεις από τον μικρόκοσμό τους. Ο αμπελώνας της Σαντορίνης, μπορεί να είναι ο αρχαιότερος της Ευρώπης, τείνει όμως πια να θαφτεί κάτω από το μπετόν, προς αναζήτηση του εύκολου κέρδους που προσφέρει ο τουρισμός. Στο τέλος, και παρ’ όλα τα εμπόδια, η κοινότητα καταφέρνει να συνυπάρχει αρμονικά, μέσω μιας κοινής πραγματικότητας: αυτήν της οινοποιίας και της οινοποσίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE.
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.
Εισηγητής:
Νίκος Μάνεσης
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Δημοσιογράφος, κριτικός οίνου, συγγγραφέας και παραγωγός του βραβευμένου ντοκιμαντέρ: Pelican’s Watch

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
13/03/2024 - 15:50 - 18:15
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ:
    Σεμινάριο

    Newsletter

    Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.