Αναβαθμισμένες τεχνικές, επαναστατικές υφές και έξυπνοι γευστικοί συνδυασμοί, συναντώνται σε τάρτες που φιγουράρουν στη βιτρίνα ενός boutique ζαχαροπλαστείου. Η τεχνογνωσία, η δημιουργική διάθεση και η φαντασία του εισηγητή μας, πολύτιμος οδηγός για τάρτες που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Οι θέσεις έχουν συμπληρωθεί.

Ειδικές τιμές για σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.

 

Εισηγητής:
Ξενάκης Δημήτρης
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Ο Δημήτρης Ξενάκης ανήκει στη νέα γενιά ταλαντούχων pastry chefs που ξεκίνησαν το ταξίδι της κατάκτησης της τέχνης της ζαχαροπλαστικής από τη LE MONDE. Του αρέσει να προκαλεί τον εαυτό του δοκιμάζοντας πιο σύνθετες συνταγές που απαιτούν υψηλότερο επίπεδο δεξιοτήτων, ενώ πιστεύει ότι η πιο σημαντική δεξιότητα που πρέπει να έχει ένας σεφ ζαχαροπλαστικής είναι η δημιουργικότητα.

Οι συνεργασίες που έχτισε τα τελευταία χρόνια κατά τη διάρκεια των διαφορετικών εμπειριών του, αποτελούν δύναμη για εκείνον, ενώ παραμένει σημαντική για εκείνον η συνεργασία του με τον καταξιωμένο chef Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τον οποίο θαυμάζει και είχε την τιμή να συνεργαστεί μαζί του κάτω από τη στέγη της Σπονδής.

Αυτή την περίοδο, τον συναντάμε στο boutique ζαχαροπλαστείο  Ourse, ως υπεύθυνο παραγωγής, ενώ παράλληλα διδάσκει και μοιράζεται την αγάπη του και την τεχνογνωσία του με τους μαθητές του στη LE MONDE.

Του αρέσει να σκέφτεται νέες συνταγές, να πειραματίζεται με διαφορετικές γεύσεις και να δημιουργεί κάτι που οι άνθρωποι μπορούν να απολαύσουν, λαμβάνοντας έμπνευση από χαρακτηριστικά όπως η λεπτότητα, η ακρίβεια σε συνδυασμό με την “gourmandise”, τα σχήματα και τις υφές.

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
17/03/2023 - 16:00-19:00
Κόστος: 60€
Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.