Η γνωριμία με τη Σιφνέικη κουζίνα και την εξέλιξή της. Ο chef και καθηγητής της Σχολής, Ηλίας Αναστασιάδης μας παρουσιάζει συνταγές από το εστιατόριό του “Φλάρος”, στη Σϊφνο.
Πιάτα που χαρακτηρίζουν τη γαστρονομική κουλτούρα του νησιού, τα προϊόντα και τις παραδόσεις του σε μοντέρνες φόρμες.

Tο σεμινάριο-webinar θα μεταδοθεί live streaming, μέσα από την πλατφόρμα ψηφιακής εκπαίδευσης LE MONDE με τη χρήση zoom webinar.

Απευθύνεται αποκλειστικά στους σπουδαστές της Σχολής και παρέχεται δωρεάν, ειδικά για την περίοδο του lockdown.

Προτεραιότητα συμμετοχής θα δοθεί στους σπουδαστές μαγειρικής τέχνης της Σχολής.

Για να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας, είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και θα ειδοποιηθείτε για τη συμμετοχή σας.

Περιορισμένες θέσεις. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Εισηγητής:
Ηλίας Αναστασιάδης
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Ο Ηλίας Αναστασιάδης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου και αποφοίτησε από τη γαλλική Le Cordon Bleu, μετά από σπουδές μετεκπαίδευσης στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική. Εργάζεται από το 1992 στον τομέα της εστίασης, περνώντας από μεγάλα ξενοδοχεία, catering, και εστιατόρια στη Ρόδο, την Κρήτη, την Κύπρο και αλλού. Έζησε από πολύ κοντά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα, δουλεύοντας  και σιτίζοντας το τεχνικό επιτελείο του AOB. Πήρε μέρος και διακρίθηκε σε διαγωνισμούς μαγειρικής, ενώ συνεργαζόταν για πολλά χρόνια με το γαστρονομικό περιοδικό «Food Service». Μεταξύ άλλων, ανέλαβε και επιμελήθηκε το μενού που παρουσιάστηκε στο συμπόσιο Αρχαιοελληνικής και Βυζαντινής Διατροφής που πραγματοποιήθηκε το 2011 στην Αθήνα.

Είναι λάτρης της παραδοσιακής και μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.  Την αγάπη του δε για το επάγγελμα μεταλαμπαδεύει στη νέα γενιά από τη θέση του καθηγητή μαγειρικής τέχνης του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, για παραπάνω από 18 χρόνια, διδάσκοντας και παραδίδοντας ταυτόχρονα μαθήματα και σεμινάρια για ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Το 2015 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στη Σίφνο, το εστιατόριο «Φλάρος», στο οποίο συνεχίζει μέχρι σήμερα να εξελίσσεται και να δημιουργεί.

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
23/03/2021 - 16.30-18.15
Κόστος: 60€ / 30€ σπουδαστές & απόφοιτοι LE MONDE. Ειδικά για την περίοδο του lockdown: εν ενεργεία σπουδαστές LE MONDE δωρεάν
Newsletter

Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.