Στο πλαίσιο ενισχυτικής διδασκαλίας του μαθήματος της Οινολογίας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE φιλοξενεί τα σημαντικότερα ελληνικά οινοποιεία για μια σειρά σεμιναρίων γευσιγνωσίας. Στη διάρκεια των σεμιναρίων οι σπουδαστές μας έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά που έχουν επιλέξει οι Έλληνες οινοποιοί να μας παρουσιάσουν και να μάθουν πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες που χρησιμοποιούνται καθώς και για τις τεχνικές οινοποίησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE.
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

Εισηγητής:
Κτήμα Θεόπετρα
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Το 1996, η οικογένεια Τσιλιλή προχώρησε στη δημιουργία ενός πρότυπου αμπελώνα.
Σκοπός ήταν η αναβίωση του αμπελώνα των Μετεώρων που μετά την φυλλοξήρα στις αρχές του 20ου αιώνα είχε χάσει την αίγλη και την αναγνωρισιμότητα του.
Σήμερα η έκταση του αμπελώνα του Κτήματος Θεόπετρα καλύπτει 150 ιδιόκτητα στρέμματα που απλώνονται ανατολικά των Μετεώρων, σε ημιορεινές πλαγιές, γύρω από το προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας.
Η λογική που διέπει τη δημιουργία αυτού του αμπελώνα είναι η ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, η αναβίωση σπάνιων ελληνικών ποικιλιών και η παραγωγή κρασιών που σέβονται το φυσικό περιβάλλον και τον καταναλωτή.

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
22/12/2021 - 13:15 - 15:00
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ:
    Σεμινάριο

    Newsletter

    Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.