Η επιτυχία μιας επιχείρησης εστίασης ξεκινά από τη σωστή οργάνωση της κουζίνας. Η κουζίνα πρέπει να αποτελεί χώρο δημιουργίας και ταυτόχρονα άρτιας οργάνωσης, διαδικασιών, συντονισμού.  Πώς αξιολογούνται οι τάσεις; Πόσο σημαντική είναι η αποτύπωση των περιστάσεων κατανάλωσης; Τι είναι το product mix; Τι γίνεται με τις πρώτες ύλες; Σε ποιο στάδιο γίνεται ο χωροταξικός σχεδιασμός της κουζίνας; Πώς επιλέγεται και οργανώνεται το απαιτούμενο προσωπικό; Η διαχείριση της κουζίνας, αποτελεί πρόκληση και αποπνέει τις αξίες και τη φιλοσοφία του χώρου εστίασης.

Η διάλεξη απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές & αποφοίτους LE MONDE. Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης τηλεφωνικά στο 210 8211700 ή συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

 

Εισηγητής:
Aνδρέας Λαγός
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Ο Ανδρέας Λαγός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Σάμο. Σπούδασε στη σχολή “LE MONDE” και στα 19 του κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μεσογειακής Μαγειρικής στην Κρήτη. Θεωρεί πολύ σημαντική τη δια βίου μάθηση, είτε στους ματωμένους πάγκους της κρατικής Σχολής Κρέατος είτε στην κουζίνα-χειρουργείο του Ritz στο Παρίσι, όπου έκανε σεμινάρια γαλλικής παραδοσιακής μαγειρικής. Η ανάγκη του, ως chef, να “ταξιδέψει” έξω από τα στενά όρια της κουζίνας ενός εστιατορίου με στόχο να προωθήσει τη δική του φιλοσοφία για τη μαγειρική και το φαγητό, τον οδήγησαν στη δημιουργία του concept “Νomad by Andreas Lagos”.

Συνεργάζεται σε οργανωτικό και συμβουλευτικό επίπεδο με εστιατόρια, ξενοδοχεία και μονάδες εστιάσης. Παρέχει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μονάδες παραγωγής τροφίμων για τη δημιουργία προϊόντων, από τη σύλληψη της ιδέας έως τη δημιουργία συνταγών για μαζική παραγωγή. Μεταδίδει στους λάτρεις της δημιουργικής κουζίνας, την εμπειρία και τις γνώσεις του μέσα από μαθήματα μαγειρικής και υπηρεσίες private chef στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σε διεθνές επίπεδο, μοιράζεται τη φιλοσοφία του και την εμπειρία του στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και την Κύπρο, μέσα από ευρείες συνεργασίες  με διακεκριμένους επαγγελματίες και επιχειρηματίες για την ανάπτυξη καινοτόμων concepts και την προώθηση της ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό.

Έχει κυκλοφορήσει τα βιβλία “Οι Γεύσεις που Μεγαλώσαμε”  και  “A Taste of Greece”. Έχει ξεχωρίσει για τη δημιουργικότητα, το πάθος και το ήθος του. Γεννημένος να εργάζεται ομαδικά, διακρίνεται για τον ήρεμο και αβίαστο τρόπο με τον οποίο μεταδίδει στην ομάδα του την αξία της αποτελεσματικής συνεργασίας. Εκπροσωπεί τη νέα γενιά Ελλήνων σεφ που έχουν επιτύχει πολλά, με υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά.

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
4/12/2019 - 12.20-14.00
Κόστος: Δωρεάν

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ:
    Σεμινάριο

    Newsletter

    Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.