Στο πλαίσιο ενισχυτικής διδασκαλίας του μαθήματος της Οινολογίας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE φιλοξενεί τα σημαντικότερα ελληνικά οινοποιεία για μια σειρά σεμιναρίων γευσιγνωσίας. Στη διάρκεια των σεμιναρίων οι σπουδαστές μας έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά που έχουν επιλέξει οι Έλληνες οινοποιοί να μας παρουσιάσουν και να μάθουν πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες που χρησιμοποιούνται καθώς και για τις τεχνικές οινοποίησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE.
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε κάθε θεματική, έχουν επιλεγεί με εικαστικά κριτήρια και δεν αντιστοιχούν κατά ανάγκη στη διδακτέα ύλη, όπως αυτή θα παρουσιαστεί από τον εκάστοτε εισηγητή.
Εισηγητής:
Koroniotis Winery
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Το οινοποιείο “Koroniotis Winery” ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί το 1999. Αποτελεί μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία παράγει με αγάπη και μεράκι ποιοτικά κρασιά που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Βρίσκεται στη βορειοανατολική Πελοπόννησο λίγα χιλιόμετρα βορειότερα από την πόλη του Άργους στην τοποθεσία Πανόραμα σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών και λίγα χιλιόμετρα από το Ναύπλιο και την Επίδαυρο.Είναι στρατηγικά τοποθετημένο ανάμεσα στις δύο μεγάλες αμπελουργικές ζώνες της Νεμέας και της Μαντίνειας, στην είσοδο του νομού Αργολίδας σε μια διαδρομή μέσα από τα ημιορεινά αμπελοτόπια, την εύφορη πεδιάδα, τις ακρογιαλιές και τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία του Ελλαδικού χώρου. Μια διαδρομή που παρουσιάζει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον.

Κατηφορίζοντας την επαρχιακή οδό Νεμέας- Άργους, ανάμεσα στα κτήματα και τις καλλιεργούμενες εκτάσεις συναντάμε το χαρακτηριστικό χαλκόχρωο κτίριο της οινοποιίας Κορωνιώτη με την απλή, διαχρονικά αναλλοίωτη αρχιτεκτονική και την ορθογώνια κάτοψη με επιρροές από την τυπολογία των Μυκηναϊκών ναών.
Είναι σχεδιασμένο για τη παραγωγή ποιοτικών κρασιών χρησιμοποιώντας σύγχρονες αλλά και κλασικές μεθόδους οινοποίησης που θα μας εξασφαλίζουν κρασιά που ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την γεύση τους.

Το υπόγειο κελάρι με την κάβα και τα δρύινα βαρέλια όπου τα κρασιά ωριμάζουν στις κατάλληλες συνθήκες, καθώς και η αίθουσα γευσιγνωσίας είναι καθημερινά ανοιχτά για τους επισκέπτες.

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
6/04/2023 - 11:30 -13:15
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ:
    Σεμινάριο

    Newsletter

    Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.