Στο πλαίσιο ενισχυτικής διδασκαλίας του μαθήματος της Οινολογίας, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE φιλοξενεί τα σημαντικότερα ελληνικά οινοποιεία για μια σειρά σεμιναρίων γευσιγνωσίας. Στη διάρκεια των σεμιναρίων οι σπουδαστές μας έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα κρασιά που έχουν επιλέξει οι Έλληνες οινοποιοί να μας παρουσιάσουν και να μάθουν πληροφορίες σχετικά με τις ποικιλίες που χρησιμοποιούνται καθώς και για τις τεχνικές οινοποίησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε σπουδαστές LE MONDE.
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η κράτηση θέσης συμπληρώνοντας τη φόρμα παρακάτω.

Εισηγητής:
Κτήμα Σπυρόπουλος
Διαβάστε το mini βιογραφικό:
X

Το πρώτο οινοποιείο του Κτήματος βρίσκεται στην καρδιά της Αρκαδίας στην πολυάμπελο Μαντινεία, μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα από τα τείχη, την αγορά και το θέατρο της αρχαίας Μαντινείας.

 Αμπελώνας της Μαντίνειας

Στην περιοχή ΠΟΠ Μαντινείας καλλιεργούμε πάνω από 350 στρέμματα σε υψόμετρο από 627 μέχρι 655 μέτρα. Είναι φυτεμένοι κυρίως με Μοσχοφίλερο και βρίσκονται σε τρεις διαφορετικές περιοχές της ζώνης ΠΟΠ. Γύρω από το οινοποιείο, στον ομαδικό αμπελώνα του Ζευγολατιού και στον αμπελώνα του χωριού Αγιωργήτικα.

Στον αμπελώνα του οινοποιείου εκτός από Μοσχοφίλερο καλλιεργούμε Syrah, Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Merlot, Chardonnay και Sauvignon blanc.

Όλοι οι αμπελώνες μας καλλιεργούνται βιολογικά από το 1994.

Στην καρδιά ενός ιδιόκτητου αμπελώνα 110 στρεμμάτων φυτεμένου με την ποικιλία Αγιωργίτικο και σε υψόμετρο από 385 μέχρι και 406 μέτρων είναι κτισμένο το δεύτερο μας οινοποιείο στη Νεμέα.

Ο Αμπελώνας της Νεμέας

Στην περιοχή της Νεμέας καλλιεργούμε 160 στρέμματα αμπελώνων φυτεμένα με την ποικιλία Αγιωργίτικο με βιολογικό τρόπο. Τα 110 από αυτά βρίσκονται γύρω από το οινοποιείο στην Αρχαία Νεμέα σε υψόμετρο 385-406 μέτρων και τα υπόλοιπα στην περιοχή Αχλαδιά σε υψόμετρο 336-352 μέτρων.

το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί:
11/05/2023 - 13:15 - 15:00
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ

    ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ:
    Σεμινάριο

    Newsletter

    Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Εγγραφή», επιβεβαιώνω ότι είμαι άνω των 18 ετών. Παρέχω τα στοιχεία επικοινωνίας μου ώστε η LE MONDE να μπορεί να με πληροφορεί σχετικά με προϊόντα και υπηρεσίες που ανταποκρίνονται σε εμένα. Γνωρίζω πως μπορώ να σταματήσω ανά πάσα στιγμή τη LE MONDE από το να επικοινωνεί μαζί μου.