Honey is nature’s sweetest product and perhaps its most precious gift to man. Of all the sugar categories, none is as varied as honey is. It has great biological and nutritional value and countless varieties, from light and aromatic to sweet and dark. We taste different varieties of honey from around the world, evaluate their quality and discover its miraculous qualities.

Τhe seminar is addressed to LE MONDE students. Admission is free, reservation is required at 210 8211700 or by filling out the form below.

Instructor:
Χρύσα Γιατρά-Μπατζή
Read his mini bio
X
Το κρασί προέκυψε τυχαία αλλά μοιραία! Συμπλήρωσε το μηχανογραφικό της και πέρασε στη σχολή Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών. Από τότε η σχέση της με το κρασί εξελίχθηκε σε πάθος. Εξειδικεύτηκε ως οινοχόος στη σχολή LE MONDE και από το 2008 εργάζεται και ως καθηγήτρια στο κρασί, το παραδοσιακό τρόφιμο και τις δημόσιες σχέσεις. Έχει εργαστεί κατά καιρούς σε πολυτελή εστιατόρια και deluxe ξενοδοχεία της Ελλάδας (όπως Σπονδή, Ορίζοντες, Hilton, Dexamenes hotel, Elounda Mare Relais & Chateaux, Porto Elounda & Peninsula All Suite Hotel, Οινοπάθεια, 1900 κ.α.), ενώ απασχολήθηκε και στην παραγωγή σε μεγάλα σπίτια της Βουργουνδίας (Leflaive, Trapet, La Pousse d’Or, Chevalier, Nudant, Minot), στα κτήματα Μητραβέλα, Χατζημιχάλη, Μπριντζίκη αλλά και Bodegas Monje, Spain. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της “Διεθνές Εμπόριο του Κρασιού” στον O.I.V. στο Παρίσι, από όπου και πήρε τη μεγαλύτερη εμπειρία της ζωής της ταξιδεύοντας παράλληλα σε 24 οινοπαραγωγικές και οινοκαταναλώτριες χώρες και στις 5 ηπείρους. Τα επόμενα χρόνια εργάστηκε στους Berry Brothers (BBR) στο Λονδίνο και στη διεύθυνση Marketing- Δημ.Σχέσεις- Πωλήσεις- Εξαγωγές στο Κτ.Κ.Λαζαρίδη και μέχρι σήμερα στο κτήμα Μητραβέλα. Παράλληλα, έχει ιδρύσει τη δική της εταιρεία “aestheses.com” όπου κειμενογραφεί (Οινοχόος, popaganda.gr, Αθηνόραμα κ.α.), συντάσσει λίστες κρασιών, εκπαιδεύει εστιατόρια στο service και το savoir faire της γαστρονομίας (Dexamenes hotel, Koukoumi hotel, Liostasi hotel κ.α.), συμβουλεύει οινοποιεία στην επικοινωνία/ εμπόριο του κρασιού και δημιουργεί wine & food projects (La Casa Del Vino, ΑΒ Βασιλόπουλος, WineBox, Mpass, Trip2taste, Epicurean κα.).
“Η διαρκής ανακάλυψη νέων μονοπατιών αρωμάτων και γεύσεων, η μύηση ανθρώπων στον οινικό κόσμο με την ενεργοποίηση των αισθήσεων τους και η δημιουργία “αντίληψης” στο κρασί και στο τρόφιμο, απογειώνει την ευχαρίστησή τους και αυτή είναι η ανταμοιβή αυτής της ειδικότητας.”

 

 

seminar date:
10/03/2020 - 13.15-15.45
Cost: Δωρεάν
Newsletter

By subscribing to our newsletter, you agree to receive our latest news. We process your personal data in accordance with LE MONDE's privacy policy. You can unsubscribe at any time by clicking the unsubscribe link in the email.